Een goed gevulde bananenbrood is altijd lekker. Een cake/brood vol van smaak van noten en rozijnen.
Bananencake met walnoten, cashewnoten & rozijnen.
Ingrediënten
- 120 gram boter
- 120 gram suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 2 eieren
- 180 gram bloem
- 3 tl bakpoeder
- snuf zout
- 4 kleine bananen
- 2 handen walnoten
- 2 handen ongezouten cashewnoten
- 2 handen rozijnen
Instructies
- Verwarm de oven voor op 160 graden en vul de cakevorm met bakpapier.
- Smelt de boter op de laagste stand in de magnetron. Mix de boter met de suiker en vanillesuiker goed door. Voeg de eieren, bloem, zout, bakpoeder toe en mix dit goed samen voor 4 minuten.
- Pureer 3 bananen tot moes en roer dit met een spatel door het beslag.
- Voeg de walnoten, cashewnoten en rozijnen toe en roer dit ook met de spatel door het beslag.
- Doe het beslag in de cakevorm. Je kan een banaan in de lengte snijden en dit met de bolle kant op het beslag leggen.
- Bak de cake voor ongeveer 60 minuten. (Kijk met een prikker of de cake van binnen gaar is. (de prikker is dan droog)
- Laat de cake 10 minuten afkoelen.
- Eetsmakelijk!
Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook
En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle
Dit ziet er echt heerlijk uit!