Bananencake met walnoten, cashewnoten & rozijnen.

Een goed gevulde bananenbrood is altijd lekker. Een cake/brood vol van smaak van noten en rozijnen.

Bananencake met walnoten, cashewnoten & rozijnen.

Een goed gevulde bananenbrood is altijd lekker. Een cake/brood vol van smaak van noten en rozijnen.
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 10 minuten
Gang Koek & Gebak
Porties 1 cake

Ingrediënten
  

  • 120 gram boter
  • 120 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 eieren
  • 180 gram bloem
  • 3 tl bakpoeder
  • snuf zout
  • 4 kleine bananen
  • 2 handen walnoten
  • 2 handen ongezouten cashewnoten
  • 2 handen rozijnen

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 160 graden en vul de cakevorm met bakpapier.
  • Smelt de boter op de laagste stand in de magnetron. Mix de boter met de suiker en vanillesuiker goed door. Voeg de eieren, bloem, zout, bakpoeder toe en mix dit goed samen voor 4 minuten.
  • Pureer 3 bananen tot moes en roer dit met een spatel door het beslag.
  • Voeg de walnoten, cashewnoten en rozijnen toe en roer dit ook met de spatel door het beslag.
  • Doe het beslag in de cakevorm. Je kan een banaan in de lengte snijden en dit met de bolle kant op het beslag leggen.
  • Bak de cake voor ongeveer 60 minuten. (Kijk met een prikker of de cake van binnen gaar is. (de prikker is dan droog)
  • Laat de cake 10 minuten afkoelen.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord bananencake, kruidnotencake

Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook

En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle

One thought on “Bananencake met walnoten, cashewnoten & rozijnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright 2022 | Danielle Westdijk