Het is weer tijd voor een lekkere pasta salade! Een pasta salade met rucola, paprika, doperwten met plantaardige tonijn. Super makkelijk en snel klaar. (Uiteraard kan dit recept ook gemaakt worden met gewoon tonijn uit blik.) Bekijk al mijn salade recepten hier!



Pasta pesto salade met plantaardige tonijn.
Ingrediënten
- 150 gram pasta
- 1 groente bouillonblokje
- blikje Princes Plantaardige tonijn naturel
- 1 rode ui
- 1 paprika
- 4 cherrytomaten
- ¼ komkommer
- 50 gram wortelrasp
- handje doperwten
- 50 gram rucola sla
- 3 el rode pesto
- handje pijnboompitten
- rasp parmezaanse kaas
- scheutje extra olijfolie
Instructies
- Kook de pasta met 1 groente bouillonblokje volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
- Rooster de pijnboompitten.
- Snijd de ui, paprika, komkommer en tomaatjes in kleine blokjes en rasp de wortel.
- Blancheer de doperwten even kort in kokend water.
- Doe de pasta in een kom, samen met de pesto, rucola sla, paprika, ui, wortel, doperwten, geraspte parmezaanse kaas en pijnboompitten. Meng alles goed door elkaar met een scheutje olijfolie.
- Garneer met de plantaardige tonijn of meng dit door de salade heen.
- Eetsmakelijk!
Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook
En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle