Pasta pesto salade met plantaardige tonijn.

Het is weer tijd voor een lekkere pasta salade! Een pasta salade met rucola, paprika, doperwten met plantaardige tonijn. Super makkelijk en snel klaar. (Uiteraard kan dit recept ook gemaakt worden met gewoon tonijn uit blik.) Bekijk al mijn salade recepten hier!

Pasta pesto salade met plantaardige tonijn.

Het is weer tijd voor een lekkere pasta salade! Een pasta salade met rucola, paprika, doperwten en plantaardige tonijn. Super makkelijk en snel klaar.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerecht, lunchgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 150 gram pasta
  • 1 groente bouillonblokje
  • blikje Princes Plantaardige tonijn naturel
  • 1 rode ui
  • 1 paprika
  • 4 cherrytomaten
  • ¼ komkommer
  • 50 gram wortelrasp
  • handje doperwten
  • 50 gram rucola sla
  • 3 el rode pesto
  • handje pijnboompitten
  • rasp parmezaanse kaas
  • scheutje extra olijfolie

Instructies
 

  • Kook de pasta met 1 groente bouillonblokje volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  • Rooster de pijnboompitten.
  • Snijd de ui, paprika, komkommer en tomaatjes in kleine blokjes en rasp de wortel.
  • Blancheer de doperwten even kort in kokend water.
  • Doe de pasta in een kom, samen met de pesto, rucola sla, paprika, ui, wortel, doperwten, geraspte parmezaanse kaas en pijnboompitten. Meng alles goed door elkaar met een scheutje olijfolie.
  • Garneer met de plantaardige tonijn of meng dit door de salade heen.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord pasta salade, vegetarische recepten

Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook

En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright 2023 | Danielle Westdijk