Bananencake met dadels, walnoten & speculaaskruiden.

Een goed gevulde cake vol met walnoten, dadels, kokos en heerlijk gekruid met speculaaskruiden. Wedden dat je hier niet van kan afblijven!

Bananencake met dadels, walnoten & speculaaskruiden.

Een goed gevulde cake vol met walnoten, dadels, kokos en heerlijk gekruid met speculaaskruiden. Wedden dat je hier niet van kan afblijven! 
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 50 minuten
Totale tijd 1 uur 10 minuten
Gang Koek & Gebak, Snack
Porties 12 plakjes

Ingrediënten
  

  • 120 gram boter
  • 150 gram witte basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 eieren
  • 220 gram bloem
  • snuf zout
  • 50 ml melk
  • 3 tl bakpoeder
  • 100 gram walnoten
  • 3 bananen
  • 1 ½ el speculaaskruiden
  • 5 dadels (zonder pit)
  • 2 el kokosrasp

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 160 graden en spuit de cakeblik in met bakspray.
  • Smelt de boter op de laagste stand in de magnetron en laat afkoelen. Mix de boter met de suiker en vanillesuiker goed door. Voeg de eieren, bloem, zout, melk, bakpoeder toe en mix dit goed samen voor 4 minuten.
  • Hak de walnoten wat fijn en zet opzij. Pureer 2 bananen tot moes.
  • Roer met een spatel de bananenmoes, walnoten en de speculaaskruiden door het beslag.
  • Vul de cakeblik met een laagje beslag. Leg in de lengte de dadels op een rij en giet het overige beslag hierover heen.
  • Snijd een banaan in de lengte en leg dit op het beslag. Garneer met wat kokosrasp en nog wat stukjes walnoten. Bak de cake voor 55-60 minuten in de oven.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord bananenbrood, bananencake, dadels, walnoten

Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook

En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright 2023 | Danielle Westdijk