Masala kip met spitskool.

Een lekker recept met Surinaamse kip masala en spitskool.

Masala kip met spitskool.

Een lekker Surinaams gerecht met kip masala en spitskool.
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 25 min
Totale tijd 30 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 3 á 4 el Faja Lobi Roti kip masala kruidenmix
  • 150 gram volkoren rijst
  • 400 gram gesneden spitskool
  • 2 kipfilets
  • kopje water
  • 1 grote ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 1 maggiblokje

Instructies
 

  • Pel en snijd de ui en knoflook fijn. Zet een pan water op het vuur en kook de rijst volgens bereiding op verpakking.
  • Snijd de kipfilet is reepjes. Verhit wat olijfolie in een hapjespan en fruit de ui, knoflook en de kip aan tot de kip gaar is.
  • Voeg 2 el masala kruiden en een scheutje water toe. Laat dit 5 minuten zachtjes pruttelen.
  • Voeg de spitskool toe en roerbak dit voor 5 minuten mee. Verkruimel een kippenbouillonblokje en maggieblokje boven de wokpan, scheut water, 2 el masala kruiden, roeren en zet dan een deksel op de pan. Laat dit voor 10 minuten zachtjes en al roerend pruttelen.
  • Voeg eventueel wat sambal naar smaak toe.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord kipmasala, spitskool, surinaamse keuken

Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook

En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright 2022 | Danielle Westdijk