Een lekker recept met Surinaamse kip masala en spitskool.
Masala kip met spitskool.
Ingrediënten
- 3 á 4 el Faja Lobi Roti kip masala kruidenmix
- 150 gram volkoren rijst
- 400 gram gesneden spitskool
- 2 kipfilets
- kopje water
- 1 grote ui
- 3 teentjes knoflook
- 1 kippen bouillonblokje
- 1 maggiblokje
Instructies
- Pel en snijd de ui en knoflook fijn. Zet een pan water op het vuur en kook de rijst volgens bereiding op verpakking.
- Snijd de kipfilet is reepjes. Verhit wat olijfolie in een hapjespan en fruit de ui, knoflook en de kip aan tot de kip gaar is.
- Voeg 2 el masala kruiden en een scheutje water toe. Laat dit 5 minuten zachtjes pruttelen.
- Voeg de spitskool toe en roerbak dit voor 5 minuten mee. Verkruimel een kippen bouillonblokje en een maggieblokje boven de wokpan, scheut water, 2 el masala kruiden, roeren en zet dan een deksel op de pan. Laat dit voor 10 minuten zachtjes en al roerend pruttelen.
- Voeg eventueel wat sambal naar smaak toe.
- Eetsmakelijk!
Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook
En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle