Oosterse balletjes.

Heerlijke zoete pittige gehaktballetjes. De balletjes zijn heerlijk bij een stamppot of met noedels of als een avond snack met een drankje en wat chilisaus.

Oosterse balletjes.

Heerlijke zoete pittige gehaktballetjes. De balletjes zijn heerlijk bij een stamppot of met noedels of als een avond snack met een drankje en wat chilisaus.
5 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 25 min
Gang Hoofdgerecht, Snack
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 300 gram half om half gehakt
  • 4 el zoete chili saus
  • 2 el ketjap manis
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl mosterd
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 tl sambal oelek
  • 3 el paneermeel
  • snuf zout
  • 1 el bakboter

Voor de saus:

  • 4 el ketjap manis
  • 2 el honing
  • 1 tl mosterd
  • 2 el zoete chilisaus
  • 1 tl sambal oelek
  • scheutje water

Instructies
 

  • Pers de knoflook.
  • Meng alle ingrediënten met het gehakt.
  • Als alles goed gemengd is rol je 10 kleine gehaktballetjes.
  • Verwarm wat bakboter in een koekenpan en bak de gehaktballetjes rondom bruin. Meng in een kommetje de ingrediënten voor de saus.
  • Voeg de saus toe aan de pan met een klein scheutje water. Laat de gehaktballetjes hier zachtjes al roerend 10 minuten in stoven.
  • De gehaktballetjes zijn heerlijk bij een stamppot of snack met chilisaus.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord gehaktballetjes, oosterse gerechten

Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook
En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle

3 thoughts on “Oosterse balletjes.

  1. 5 sterren
    Geweldig! Ik had gewoon te weinig balletjes gemaakt. Volgende week maar weer snel maken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright 2022 | Danielle Westdijk