Heerlijke zoete pittige gehaktballetjes. De balletjes zijn heerlijk bij een stamppot of met noedels of als een avond snack met een drankje en wat chilisaus.
Oosterse balletjes.
Ingrediënten
- 300 gram half om half gehakt
- 4 el zoete chili saus
- 2 el ketjap manis
- 2 teentjes knoflook
- 1 tl mosterd
- 1 el paprikapoeder
- 1 tl sambal oelek
- 3 el paneermeel
- snuf zout
- 1 el bakboter
Voor de saus:
- 4 el ketjap manis
- 2 el honing
- 1 tl mosterd
- 2 el zoete chilisaus
- 1 tl sambal oelek
- scheutje water
Instructies
- Pers de knoflook.
- Meng alle ingrediënten met het gehakt.
- Als alles goed gemengd is rol je 10 kleine gehaktballetjes.
- Verwarm wat bakboter in een koekenpan en bak de gehaktballetjes rondom bruin. Meng in een kommetje de ingrediënten voor de saus.
- Voeg de saus toe aan de pan met een klein scheutje water. Laat de gehaktballetjes hier zachtjes al roerend 10 minuten in stoven.
- De gehaktballetjes zijn heerlijk bij een stamppot of snack met chilisaus.
- Eetsmakelijk!
Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook
En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle
Heb ze zojuist gemaakt en zeker voor een herhaling vatbaar. Heerlijk recept!
Heerlijk,
Geweldig! Ik had gewoon te weinig balletjes gemaakt. Volgende week maar weer snel maken.
Ik heb ze al 2 keer gemaakt en het gezin is er dol op. Dank je wel.