Heerlijke zoete pittige gehaktballetjes. De balletjes zijn heerlijk bij een stamppot of met noedels of als een avond snack met een drankje en wat chilisaus.
Oosterse balletjes.
Ingrediënten
- 300 gram half om half gehakt
- 4 el zoete chili saus
- 2 el ketjap manis
- 2 teentjes knoflook
- 1 tl mosterd
- 1 el paprikapoeder
- 1 tl sambal oelek
- 3 el paneermeel
- snuf zout
- 1 el bakboter
Voor de saus:
- 4 el ketjap manis
- 2 el honing
- 1 tl mosterd
- 2 el zoete chilisaus
- 1 tl sambal oelek
- scheutje water
Instructies
- Pers de knoflook.
- Meng alle ingrediënten met het gehakt.
- Als alles goed gemengd is rol je 10 kleine gehaktballetjes.
- Verwarm wat bakboter in een koekenpan en bak de gehaktballetjes rondom bruin. Meng in een kommetje de ingrediënten voor de saus.
- Voeg de saus toe aan de pan met een klein scheutje water. Laat de gehaktballetjes hier zachtjes al roerend 10 minuten in stoven.
- De gehaktballetjes zijn heerlijk bij een stamppot of snack met chilisaus.
- Eetsmakelijk!
Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook
En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle
Heerlijk,
Geweldig! Ik had gewoon te weinig balletjes gemaakt. Volgende week maar weer snel maken.
Ik heb ze al 2 keer gemaakt en het gezin is er dol op. Dank je wel.