Bloemkoolcurry met krieltjes.

Een heerlijke curry met bloemkool en kikkererwten. Lekker en gezond!

Bloemkoolcurry met krieltjes.

Een heerlijke curry met bloemkool en kikkererwten. Lekker en gezond!
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 200 gram krieltjes
  • 100 gram kikkererwten
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 cm gember
  • 300 gram bloemkoolroosjes
  • 2 handen bladspinazie
  • 1 tl komijnzaad
  • 1 tl kurkuma
  • 1 el garam masala kruidenmix
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 2 el volle yoghurt
  • 3 el kokosrasp
  • snuf zout
  • olijfolie

Instructies
 

  • Snijd de krieltjes door de helft. (ik heb met schil) Kook de krieltjes 4 minuten, giet af en laat afkoelen.
  • Pel en snijd de ui, knoflook en gember grof en pureer dit in de blender. Zet dit apart.
  • Verhit een hapjespan met wat olijfolie en bak hier de komijnzaad voor 1 minuut al roerend in. Voeg de bloemkoolroosjes toe en bak dit lekker goed aan en haal uit de pan. 
  • Voeg het uienmengsel in de pan en bak dit 3 minuten. Voeg dan de garam masala, kurkuma, zout en gepelde tomaten toe.
  • Voeg de gebakken bloemkool, uitgelekte kikkererwten, spinazie en de krieltjes toe. Roer het geheel goed door en voeg een scheutje water en de volle yoghurt toe. Roer de kokosrasp door de saus en breng aan de kook. Laat dit 10 minuten met deksel op laag vuur pruttelen. Roer regelmatig door om aanbranden te voorkomen. 
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord bloemkool, bloemkoolcurry, currygerecht

Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook

En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright 2023 | Danielle Westdijk