Een heerlijke curry met bloemkool en kikkererwten. Lekker en gezond!
Bloemkoolcurry met krieltjes.
Ingrediënten
- 200 gram krieltjes
- 100 gram kikkererwten
- 1 ui
- 3 teentjes knoflook
- 2 cm gember
- 300 gram bloemkoolroosjes
- 2 handen bladspinazie
- 1 tl komijnzaad
- 1 tl kurkuma
- 1 el garam masala kruidenmix
- 1 blik gepelde tomaten
- 2 el volle yoghurt
- 3 el kokosrasp
- snuf zout
- olijfolie
Instructies
- Snijd de krieltjes door de helft. (ik heb met schil) Kook de krieltjes 4 minuten, giet af en laat afkoelen.
- Pel en snijd de ui, knoflook en gember grof en pureer dit in de blender. Zet dit apart.
- Verhit een hapjespan met wat olijfolie en bak hier de komijnzaad voor 1 minuut al roerend in. Voeg de bloemkoolroosjes toe en bak dit lekker goed aan en haal uit de pan.
- Voeg het uienmengsel in de pan en bak dit 3 minuten. Voeg dan de garam masala, kurkuma, zout en gepelde tomaten toe.
- Voeg de gebakken bloemkool, uitgelekte kikkererwten, spinazie en de krieltjes toe. Roer het geheel goed door en voeg een scheutje water en de volle yoghurt toe. Roer de kokosrasp door de saus en breng aan de kook. Laat dit 10 minuten met deksel op laag vuur pruttelen. Roer regelmatig door om aanbranden te voorkomen.
- Eetsmakelijk!
Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook
En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle