Zin in een lekker koekje? Deze walnoot amandelkoekjes zijn zeer verslavend maar pas op! Ze zijn ook vrij zoet. De volle smaak van walnoten en amandel in 1 koekje. Ze zijn super crunchie van buiten en zacht van binnen.
Walnoot amandelkoekjes.
Ingrediënten
- 180 gram walnoten
- 90 gram gepelde amandelen
- 1 zakje vanillesuiker
- 90 gram suiker
- 1 el bloem
- 1 tl kaneel
- 1 tl bakpoeder
- 1 el abrikozenjam
- 1 ei
- extra walnoten
- poedersuiker
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Maal de walnoten en de amandelen helemaal fijn in een hakmolen.
- Giet dit notendeeg in een kom en voeg hieraan het ei, suiker, kaneel, bloem, bakpoeder, abrikozenjam en vanillesuiker toe. Meng alles goed met je handen samen.
- Rol nu kleine balletjes van het notendeeg.
- Rol elk balletje in de poedersuiker en plaats deze op een bakplaat met bakpapier.
- Leg de koekjes niet te dicht op elkaar, want ze groeien tijdens het bakken.
- Duw voorzichtig 1 walnoot op elk balletje.
- Plaats de koekjes in de oven voor 12-15 min. De ene oven gaat wat sneller dan de ander dus blijf de laatste minuten er even bij staan zodat ze niet verbranden.
- Laat de koekjes goed afkoelen. Ze zijn perfect als ze van buiten lekker knapperig zijn en van binnen heerlijk plakkerig.
- Eetsmakelijk.
Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook
En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle
Hallo Wendy, Het kan wel maar ze worden er niet lekkerder op. Dit omdat ze zacht van binnen zijn. Vaak wordt dit dan niet echt lekker
Hoi,
Kun je deze koekjes ook invriezen?
Groetjes wendy