Zin in een lekker koekje? Deze walnoot amandelkoekjes zijn zeer verslavend maar pas op! Ze zijn ook vrij zoet. De volle smaak van walnoten en amandel in 1 koekje. Ze zijn super crunchie van buiten en zacht van binnen.
Walnoot amandelkoekjes.
Ingrediënten
- 180 gram walnoten
- 90 gram gepelde amandelen
- 1 zakje vanillesuiker
- 90 gram suiker
- 1 el bloem
- 1 tl kaneel
- 1 tl bakpoeder
- 1 el abrikozenjam
- 1 ei
- extra walnoten
- poedersuiker
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Maal de walnoten en de amandelen helemaal fijn in een hakmolen.
- Giet dit notendeeg in een kom en voeg hieraan het ei, suiker, kaneel, bloem, bakpoeder, abrikozenjam en vanillesuiker toe. Meng alles goed met je handen samen.
- Rol nu kleine balletjes van het notendeeg.
- Rol elk balletje in de poedersuiker en plaats deze op een bakplaat met bakpapier.
- Leg de koekjes niet te dicht op elkaar, want ze groeien tijdens het bakken.
- Duw voorzichtig 1 walnoot op elk balletje.
- Plaats de koekjes in de oven voor 12-15 min. De ene oven gaat wat sneller dan de ander dus blijf de laatste minuten er even bij staan zodat ze niet verbranden.
- Laat de koekjes goed afkoelen. Ze zijn perfect als ze van buiten lekker knapperig zijn en van binnen heerlijk plakkerig.
- Eetsmakelijk.
Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook
En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle