Walnoot amandelkoekjes.

Zin in een lekker koekje? Deze walnoot amandelkoekjes zijn zeer verslavend maar pas op! Ze zijn ook vrij zoet. De volle smaak van walnoten en amandel in 1 koekje. Ze zijn super crunchie van buiten en zacht van binnen.

Walnoot amandelkoekjes.

Zin in een lekker koekje? Deze walnoot amandelkoekjes zijn zeer verslavend maar pas op! Ze zijn ook vrij zoet. De volle smaak van walnoten en amandel in 1 koekje. Ze zijn super crunchie van buiten en zacht van binnen. 
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Koek & Gebak
Porties 25 koekjes

Ingrediënten
  

  • 180 gram walnoten
  • 90 gram gepelde amandelen
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 90 gram suiker
  • 1 el bloem
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 el abrikozenjam
  • 1 ei
  • extra walnoten
  • poedersuiker

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Maal de walnoten en de amandelen helemaal fijn in een hakmolen.
  • Giet dit notendeeg in een kom en voeg hieraan het ei, suiker, kaneel, bloem, bakpoeder, abrikozenjam en vanillesuiker toe. Meng alles goed met je handen samen.
  • Rol nu kleine balletjes van het notendeeg.
  • Rol elk balletje in de poedersuiker en plaats deze op een bakplaat met bakpapier.
  • Leg de koekjes niet te dicht op elkaar, want ze groeien tijdens het bakken.
  • Duw voorzichtig 1 walnoot op elk balletje.
  • Plaats de koekjes in de oven voor 12-15 min. De ene oven gaat wat sneller dan de ander dus blijf de laatste minuten er even bij staan zodat ze niet verbranden.
  • Laat de koekjes goed afkoelen. Ze zijn perfect als ze van buiten lekker knapperig zijn en van binnen heerlijk plakkerig.
  • Eetsmakelijk.
Trefwoord koekjes, walnootkoekjes, zoetigheid

Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook

En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle

2 thoughts on “Walnoot amandelkoekjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright 2023 | Danielle Westdijk