Deze lekkere noedels met kipfilet, venkel en broccoli zijn simpel en snel te bereiden op een drukke doordeweekse dag.
Kipsaté met broccoli en noedels.
Ingrediënten
- 2 el sesamzaad
- 300 gram kipfilet
- 1 stronk broccoli
- 1 kleine venkel
- 1 ui
- 150 gram volkoren noedels
- 1 groente bouillonblokje
- snuf peper
- snuf zout
- scheutje ketjap manis
marinade voor de kip
- 2 el sojasaus
- 5 el ketjap manis
- 2 teentjes knoflook
- 1 el honing
- olijfolie
Instructies
- Rooster in een koekenpan het sesamzaad goudbruin en zet opzij.
- Maak de marinade voor de kip. Meng in een kom de sojasaus, ketjap manis, geperste knoflook, honing en 2 el olijfolie. Snijd de kipfilet in blokjes en meng de kip met de marinade. Laat 5 min. afgedekt staan.
- Pel en snipper de ui. Snijd de broccoli in roosjes. Schil de steel en snijd in stukjes. Verwijder de harde kern van de venkel en snijd de venkel in repen. Kook de broccoli en venkel 2 minuten, laat dit goed uitlekken en zet opzij.
- Kook ondertussen de noedels met een groente bouillonblokje volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verwarm de grillpan. Rijg de kip aan de satéprikkers. Grill de kipsaté 10 minuten rondom bruin en gaar.
- Verhit ondertussen wat olijfolie in een wok. Bak de ui glazig en wok de broccoli ongeveer 4 minuten mee. Voeg de venkel toe en wok dit 2 minuten mee.
- Giet de noedels af. Voeg de noedels aan de broccoli en venkel toe. Voeg een scheutje ketjap manis naar smaak toe en roer alles goed om.
- Voeg eventueel zout naar smaak toe. Garneer met de kip en wat sesamzaad.
- Eetsmakelijk!
Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook
En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle