Kipsaté met broccoli & noedels.

Deze heerlijke noedels met malse kipfilet, venkel en broccoli vormen een eenvoudig en snel te bereiden gerecht, perfect voor een drukke doordeweekse dag.

Kipsaté met broccoli en noedels.

Deze heerlijke noedels met malse kipfilet, venkel en broccoli vormen een eenvoudig en snel te bereiden gerecht, perfect voor een drukke doordeweekse dag.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 300 gram kipfilet, in blokjes
  • 1 stronk broccoli, in kleine roosjes
  • 1 kleine venkel, dun gesneden
  • 1 ui, fijngehakt
  • 150 gram volkoren noedels
  • 1 groentebouillonblokje
  • 2 el sesamzaad
  • snuf peper
  • snuf zout
  • scheutje ketjap manis

marinade voor de kip

  • 2 el sojasaus
  • 5 el ketjap manis
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 el honing
  • olijfolie

Instructies
 

  • Voor de marinade meng je in een kom de sojasaus, ketjap manis, fijngehakte knoflook, honing en olijfolie. Voeg de kipblokjes toe, zorg ervoor dat ze goed bedekt zijn met de marinade, en laat dit minimaal 15 minuten marineren.
  • Rooster in een koekenpan het sesamzaad goudbruin en zet opzij.
  • Kook de volkoren noedels volgens de instructies op de verpakking, voeg het groentebouillonblokje toe aan het kokende water voor extra smaak. Giet af en zet opzij.
  • Rijg de kipblokjes aan de satéprikkers
  • Verwarm de grillpan op middelhoog vuur. Bestrijk de pan met een beetje olijfolie om plakken te voorkomen.
  • Grill de kipsaté ongeveer 10 minuten, regelmatig draaiend, tot ze rondom bruin en gaar zijn.
  • Verhit een wokpan met olijfolie en voeg de gesneden ui, venkel en broccoli toe. Roerbak tot de groenten beetgaar zijn
  • Voeg de gekookte noedels toe aan de groenten in de wok. Meng goed.
  • Breng het gerecht op smaak met peper, zout en een scheutje ketjap manis. Roer opnieuw goed door.
  • Strooi sesamzaadjes over de kipsaté met broccoli en noedels en serveer direct.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord broodje kipsaté, Kip & Gevogelte, pasta

Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook

En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Eten met Danielle | 2024 | KvK 80399908 | BTW NL003440855B16 | TEL 06 41 14 91 39