Deze lekkere noedels met kipfilet, venkel en broccoli zijn simpel en snel te bereiden op een drukke doordeweekse dag.
Kipsaté met broccoli en noedels.
Ingrediënten
- 150 gram volkoren noedels
- 1 stronk broccoli
- 1 kleine venkel
- 1 ui
- 300 gram kipfilet
- 2 teentjes knoflook
- 2 el sesamzaad
- snuf peper
- snuf zout
- 5 el ketjap manis
marinade voor de kip
- 2 el sojasaus
- 5 el ketjap manis
- 1 el honing
- olijfolie
Instructies
- Maak de marinade voor de kip. Meng in een kom de sojasaus, ketjap manis, geperste knoflook, honing en 2 el olijfolie. Snijd de kipfilet in blokjes en meng de kip met de marinade. Laat 5 min. afgedekt staan.
- Snijd de broccoli in roosjes. Schil de steel en snijd in stukjes. Verwijder de harde kern van de venkel en snijd de venkel in repen. Kook de broccoli en venkel 2 minuten, laat dit goed uitlekken en zet opzij.
- Kook ondertussen de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verwarm de grillpan. Rijg de kip aan de satéprikkers. Grill de kipsaté 10 minuten rondom bruin en gaar.
- Rooster in een koekenpan het sesamzaad goudbruin en zet opzij.
- Verhit ondertussen wat olijfolie in een wok. Wok de broccoli ongeveer 4 minuten. Voeg de venkel toe en wok dit 2 minuten mee.
- Giet de noedels af. Voeg de noedels aan de broccoli en venkel toe. Voeg 5 el ketjap manis toe en roer alles goed om.
- Voeg eventueel zout naar smaak toe. Garneer met de kip en wat sesamzaad.
- Eetsmakelijk!
Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook
En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle