Kipsaté met broccoli & noedels.

Deze lekkere noedels met kipfilet, venkel en broccoli zijn simpel en snel te bereiden op een drukke doordeweekse dag.

Kipsaté met broccoli en noedels.

Deze lekkere noedels met kipfilet, venkel en broccoli zijn simpel en snel te bereiden op een drukke doordeweekse dag.
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 25 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 150 gram volkoren noedels
  • 1 stronk broccoli
  • 1 kleine venkel
  • 1 ui
  • 300 gram kipfilet
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el sesamzaad
  • snuf peper
  • snuf zout
  • 5 el ketjap manis

marinade voor de kip

  • 2 el sojasaus
  • 5 el ketjap manis
  • 1 el honing
  • olijfolie

Instructies
 

  • Maak de marinade voor de kip. Meng in een kom de sojasaus, ketjap manis, geperste knoflook, honing en 2 el olijfolie. Snijd de kipfilet in blokjes en meng de kip met de marinade. Laat 5 min. afgedekt staan.
  • Snijd de broccoli in roosjes. Schil de steel en snijd in stukjes. Verwijder de harde kern van de venkel en snijd de venkel in repen. Kook de broccoli en venkel 2 minuten, laat dit goed uitlekken en zet opzij.
  • Kook ondertussen de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verwarm de grillpan. Rijg de kip aan de satéprikkers. Grill de kipsaté 10 minuten rondom bruin en gaar.
  • Rooster in een koekenpan het sesamzaad goudbruin en zet opzij.
  • Verhit ondertussen wat olijfolie in een wok. Wok de broccoli ongeveer 4 minuten. Voeg de venkel toe en wok dit 2 minuten mee.
  • Giet de noedels af. Voeg de noedels aan de broccoli en venkel toe. Voeg 5 el ketjap manis toe en roer alles goed om.
  • Voeg eventueel zout naar smaak toe. Garneer met de kip en wat sesamzaad.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord broodje kipsaté, Kip & Gevogelte, pasta

Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook

En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright 2022 | Danielle Westdijk