Een lekker snel gerecht als je zin hebt in noedels en kip.
Kipsaté met broccoli en noedels.
Een lekker snel gerecht als je zin hebt in noedels en kip.
Ingrediënten
- 1 stronk broccoli
- 1 venkel
- 250 gram volkoren noedels
- 1 ui
- 350 gram kipfilet
- 3 teentjes knoflook
- 5 el sojasaus
- 10 el ketjap manis
- 2 el honing
- 2 el sesamzaad
- olijfolie
- peper
- zout
Instructies
- Maak de marinade voor de kip. Meng in een kom de sojasaus, 5 el ketjapsaus, geperste knoflook, honing en 2 el olijfolie. Snijd de kipfilet in blokjes en meng de kip met de marinade. Laat 5 min. afgedekt staan.
- Snijd de broccoli in roosjes en schil de steel en snijd in stukjes. Verwijder de harde kern van de venkel en snijd de venkel in repen. Kook de broccoli en venkel 2 minuten, laat dit goed uitlekken en zet opzij.
- Kook ondertussen de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verwarm de grillpan. Rijg de kip aan de satéprikkers . Gril de kipsaté 10 minuten rondom bruin en gaar. Keer ze regelmatig om.
- Rooster in een koekenpan het sesamzaad goudbruin en zet opzij.
- Verhit wat olijfolie in een wok. Wok de broccoli ongeveer 4 minuten. Voeg de venkel toe en wok dit 2 minuten mee.
- Giet de noedels af. Voeg de noedels aan de broccoli en venkel toe. Voeg 5 el ketjap manis toe en roer alles goed om.
- Voeg eventueel zout naar smaak toe. Garneer met de kipsaté en wat sesamzaad.
- Eetsmakelijk!
Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook
En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle
Leave a comment