Surinaamse bami is een makkelijk & lekker gerecht. Wist je dat je dit met spaghetti maakt? Binnen 25 minuten heb je een heerlijk gerecht op tafel staan. Heerlijk met een zoetzure komkommersalade.
Surinaamse bami.
Ingrediënten
- 150 gram spaghetti
- 1 vierkant maggiblokje
- 1 uien
- 2 teentjes knoflook
- 1 kipfilet
- 2 tl tomatenpuree
- 2 cm gember
- 1 tl trassi
- 1 el sojasaus
- 4 el ketjap manis
- 1 takje bladselderij
- olijfolie
Instructies
- Kook de spaghetti met een maggiblokje volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Pel en snipper de ui, snijd de knoflook fijn. Rasp de gember.
- Snijd de kipfilet is reepjes.
- Verhit wat olijfolie in een wokpan en bak de ui, knoflook en gember. voeg na 3 minuten de kipfiletreepjes toe en bak deze gaar.
- Voeg de tomatenpuree, ketjap manis, sojasaus en trassi toe en bak dit voor een aantal minuten al roerend mee.
- Voeg de spaghetti toe aan de wok en roer alles goed door. Voeg eventueel nog wat zoete ketjap manis of sojasaus naar smaak toe.
- Serveer met wat fijngesneden selderij en zoetzure komkommer.
- Eetsmakelijk!
Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook
En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle
Hallo Culiworld,
Bedankt voor de tip! Ga ik zeker eens proberen! Dank je wel
Hoi Danielle,
Surinaamse bami staat bij ons ook vaak op tafel. Een makkelijk en erg lekker gerecht.
Ik heb nog een tip voor je als je dat goed vindt.
Als je deze bami nog een keer gaat maken, verwerk er ook eens wat verse laos in.
Dit geeft het gerecht nog meer smaak.
Daarbij kan je een Surinaamse pindasambal, gebakken banaan en zuurgoed serveren.