Surinaamse bami.

Surinaamse bami is een makkelijk & lekker gerecht. Wist je dat je dit met spaghetti maakt? Binnen 25 minuten heb je een heerlijk gerecht op tafel staan. Heerlijk met een zoetzure komkommersalade.

Surinaamse bami.

Surinaamse bami is een makkelijk & lekker gerecht. Wist je dat je dit met spaghetti maakt? Binnen 25 minuten heb je een heerlijk gerecht op tafel staan. Heerlijk met een zoetzure komkommersalade.
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerecht, kip&gevogelte
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 150 gram spaghetti
  • 1 vierkant maggiblokje
  • 1 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 kipfilet
  • 2 tl tomatenpuree
  • 2 cm gember
  • 1 tl trassi
  • 1 el sojasaus
  • 4 el ketjap manis
  • 1 takje bladselderij
  • olijfolie

Instructies
 

  • Kook de spaghetti met een maggiblokje volgens de aanwijzingen op de verpakking. 
  • Pel en snipper de ui, snijd de knoflook fijn. Rasp de gember.
  • Snijd de kipfilet is reepjes.
  • Verhit wat olijfolie in een wokpan en bak de ui, knoflook en gember. voeg na 3 minuten de kipfiletreepjes toe en bak deze gaar.
  • Voeg de tomatenpuree, ketjap manis, sojasaus en trassi toe en bak dit voor een aantal minuten al roerend mee.
  • Voeg de spaghetti toe aan de wok en roer alles goed door. Voeg eventueel nog wat zoete ketjap manis of sojasaus naar smaak toe.
  • Serveer met wat fijngesneden selderij en zoetzure komkommer.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord bami, makkelijke recepten, spaghetti, surinaamse bami, surinaamse keuken

Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook

En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle

2 thoughts on “Surinaamse bami.

  1. 5 sterren
    Hoi Danielle,

    Surinaamse bami staat bij ons ook vaak op tafel. Een makkelijk en erg lekker gerecht.

    Ik heb nog een tip voor je als je dat goed vindt.

    Als je deze bami nog een keer gaat maken, verwerk er ook eens wat verse laos in.
    Dit geeft het gerecht nog meer smaak.

    Daarbij kan je een Surinaamse pindasambal, gebakken banaan en zuurgoed serveren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright 2022 | Danielle Westdijk