Een lekker gerecht met een romige saus gevuld met sperziebonen, kip en champignons.
Rijst met sperziebonen & kip in champignonroomsaus.
Ingrediënten
- 200 gram witte rijst
- 200 gram sperziebonen
- 250 gram champignons
- 1 ui
- 3 teentjes knoflook
- 1 groente bouillonblokje
- 300 gram kipfiletreepjes
- 2 tl paprikapoeder
- 2 tl uienpoeder
- 200 ml slagroom of kookroom
- 1 el ketjap manis
- 1 el sojasaus
- 1 paddenstoelen bouillonblokje
- peper
- zout
- sesamzaad
- olijfolie
Instructies
- Kook de rijst volgens de beschrijving op de verpakking.
- Was de sperziebonen. Snijd de steelaanzet eraf en snijd de sperziebonen in 2 á 3 stukken.
- Maak de champignons schoon en snijd in kwarten. Pel en snipper de ui en pers de knoflook uit.
- Kook de sperziebonen met 1 groente bouillonblokje voor 10 minuten en giet af.
- Marineer de kipfiletreepjes met de paprikapoeder en uienpoeder. Verwarm wat olijfolie in een pan en bak de champignons met de ui en knoflook aan. Voeg na 5 minuten de kipfiletreepjes toe en bak dit 8 minuten mee.
- Voeg de slagroom/kookroom, ketjap manis, sojasaus met 1 paddenstoelen bouillon blokje toe en laat dit koken. Kook de saus zachtjes tot de kip gaar is en de saus lekker dik en romig. (mocht de saus nog erg dun blijven, dan kan je de saus dikker maken met een klein beetje bloem.) Wel afentoe roeren!
- Garneer de borden met rijst, boontjes en saus met kip.
- Garneer eventueel met wat sesamzaad.
- Eetsmakelijk!
Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook
En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle