Rijst met sperziebonen & kip in champignonroomsaus.

Geen zin om lang in de keuken te staan? Dit gerecht is makkelijk om te maken, snel klaar en nog heerlijk ook!

Rijst met sperziebonen & kip in champignonroomsaus.

Geen zin om lang in de keuken te staan? Dit gerecht is makkelijk om te maken, snel klaar en nog heerlijk ook!
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 20 min
Gang Hoofdgerecht, kip&gevogelte
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 200 gram witte rijst
  • 250 gram champignons
  • 200 gram sperziebonen
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 paddenstoelenbouillon blokje
  • 1 groentebouillon blokje
  • 300 gram kipfiletreepjes
  • 2 tl uienpoeder
  • 2 tl paprikapoeder
  • 200 ml slagroom
  • 1 el ketjap manis
  • 1 el sojasaus
  • peper
  • zout
  • olijfolie
  • sesamzaad
  • eventueel bloem

Instructies
 

  • Kook de rijst 10 minuten, giet af en laat zonder deksel uitstomen.
  • Was de sperziebonen. Snijd de steelaanzet eraf en snijd de sperziebonen in 2 á 3 stukken.
  • Maak de champignons schoon en snijd in kwarten. Pel en snipper de ui en pers de knoflook uit.
  • Kook de sperziebonen met 1 groentebouillonblokje voor 10 minuten en giet af.
  • Marineer de kipfiletreepjes met de paprikapoeder en uienpoeder. Verwarm wat olijfolie in een pan en bak de champignons met de ui en knoflook aan. Voeg na 5 minuten de kipfiletreepjes toe en bak dit 8 minuten mee.
  • Voeg de slagroom, ketjap manis, sojasaus met 1 paddenstoelenbouillon blokje toe en laat dit koken. Kook de saus zachtjes tot de kip gaar is en de saus lekker dik en romig. (mocht de saus nog erg dun blijven, dan kan je de saus dikker maken met een klein beetje bloem.) Wel afentoe roeren!
  • Bestrooi met wat sesamzaad.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord champignonsaus, rijst met kip, rijst recepten

Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook
En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright 2022 | Danielle Westdijk