Pasta met spinazie en kip in Parmezaanse Roomsaus.

Ik heb een eenvoudig en verrukkelijk recept voor je: Pasta met spinazie en kip in Parmezaanse Roomsaus. Een perfecte combinatie van smaken die snel op tafel staat.

Pasta met spinazie en kip in Parmezaanse Roomsaus.

Ik heb een eenvoudig en verrukkelijk recept voor je: Pasta met spinazie en kip in Parmezaanse Roomsaus. Een perfecte combinatie van smaken die snel op tafel staat.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 150 gram pasta naar keuze
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 350 gram kipfiletblokjes
  • handje diepvriesspinazieblokjes
  • 100 ml slagroom
  • 50 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • olijfolie
  • Zout en peper naar smaak

Instructies
 

  • Kook de pasta in een ruime pan met water en voeg het groentebouillonblokje toe volgens de aanwijzingen op de verpakking, totdat de pasta beetgaar is. Giet af en zet opzij.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de kipfiletblokjes toe en bak ze goudbruin.
  • Voeg de gesnipperde ui en fijngehakte knoflook toe aan de kip en bak dit mee totdat de ui zacht en glazig is.
  • Voeg de diepvriesspinazieblokjes toe en roer goed door totdat de spinazie is ontdooid en vermengd met de kip en ui.
  • Giet de slagroom in de pan en voeg de geraspte Parmezaanse kaas toe. Roer goed door totdat de kaas gesmolten is en de saus romig is.
  • Voeg de gekookte pasta toe aan de saus en meng alles goed door elkaar. Laat het geheel nog even pruttelen zodat de pasta de smaken van de saus kan opnemen.
  • Breng op smaak met zout en peper naar wens.
  • Serveer de pasta direct, gegarneerd met extra Parmezaanse kaas indien gewenst.
Trefwoord pasta met spinazie, pastakaas, pastarecepten

Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook

En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle

One thought on “Pasta met spinazie en kip in Parmezaanse Roomsaus.

  1. Hallo Danielle,

    Wat een leuke recept heb je geschreven. Je beschrijft op een leuke manier hoe de pasta met spinazie en kaas gemaakt moet worden :). Zelf verkopen wij streekproducten maar dan uit Noord-Holland. Waaronder de Noord-Hollandse Boerenkaas, die zich kenmerkt door de zachte zilte smaak die de boerenkaas van zichzelf heeft en die juist heel erg smakelijk is. De kaas smelt ook er goed en heeft een volle en smeuïge smaak. Succes met je website. Groeten, Mats

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright 2023 | Eten met Danielle