Soms kan een lekkere pasta zo simpel zijn! En nog gezond ook. Zoals deze romige pasta met groene groente, want deze pasta zit bomvol broccoli, spinazie en doperwten. Een lekkere maaltijd en binnen 25 minuten op tafel.



Groene groente pasta.
Ingrediënten
- 150 gram pasta (liefst volkoren)
- 300 gram broccoli
- 125 gram magere spekblokjes
- 50 gram diepvries doperwten
- 100 gram diepvries deelblokjes spinazie
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 200 ml kookroom light
- 1 el paprikapoeder
- 1 el italiaanse kruiden
- 1 groente bouillonblokje
- 50 gram parmezaanse kaas
- olijfolie
Instructies
- Kook de pasta met 1 groente bouillonblokje volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
- Snijd de broccoli in kleine roosjes.
- Pel en snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
- Verhit wat olijfolie in een hapjespan en bak de spekblokjes voor 5 minuten. Voeg daarna de ui, knoflook en broccoli toe en roerbak dit mee voor 5 minuten.
- Voeg de paprikapoeder, Italiaanse kruiden, spinazie, doperwten en de kookroom toe met de parmezaanse kaas en laat dit met een deksel op de pan zachtjes pruttelen tot de broccoli beetgaar is en je een heerlijke groene groente saus hebt
- Roer de pasta er doorheen en meng alles goed door elkaar.
- Eetsmakelijk!
Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook
En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle