Recepten

Recepten

Weekmenu’s

Weekmenu

bakken

bakken

BIJGERECHTEN HOOFDGERECHTEN RECEPTEN

Aardappel eiersalade.

Een heerlijk gerecht voor een picknick of een zomerse dag. Met de producten wat ik toevallig in huis had heb ik een salade gemaakt. Wat een verrassend gerecht!Als je de salade ook nog eens een nachtje in laat trekken komen de smaken helemaal tot hun recht.

Aardappel eiersalade.

Een heerlijk gerecht voor een picknick of een zomerse dag. Met de producten wat ik toevallig in huis had heb ik een salade gemaakt. Wat een verrassend gerecht!
Als je de salade ook nog eens een nachtje in laat trekken komen de smaken helemaal tot hun recht.
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 500 gram vastgekookte aardappelen
  • 2 eieren
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 rode ui
  • 4 augurken
  • 1 appel
  • bosje peterselie
  • 1 tl mosterd
  • 3 el mayonaise
  • 1 hand zilveruitjes
  • 1/2 blikje doperwten
  • 2 el yoghurt
  • 1/2 citroen
  • peper
  • zout

Instructies
 

  • Schil de aardappelen en snijd in stukjes. Kook de aardappelen met een groentebouillonblokje tot ze beetgaar zijn. Spoel ze met koud water af en laat ze afkoelen.
  • Kook 2 eieren hard en laat afkoelen. (Tip: Voeg wat zout in je steelpannetje. Dan breken de eieren niet snel)
  • Snijd de augurken, rode ui, zilveruitjes, peterselie, appel en eieren fijn. Snijd de aardappel in kleine stukjes. Voeg de doperwten toe en roer dit allemaal goed door elkaar en maak de dressing.
  • Voor de dressing gebruik ik 3 el mayonaise, 1 tl mosterd, sap van een halve citroen, 2 el yoghurt. Breng het op smaak met peper en zout.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord aardappelsalade, bbq, eiersalade, salade

Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook
En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle

Previous Post Next Post

You may also like

Leave a comment

Leave a Reply

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.