Een heerlijk gerecht voor een picknick of een zomerse dag. Met de producten wat ik toevallig in huis had heb ik een salade gemaakt. Wat een verrassend gerecht!Als je de salade ook nog eens een nachtje in laat trekken komen de smaken helemaal tot hun recht.
Aardappel eiersalade.
Een heerlijk gerecht voor een picknick of een zomerse dag. Met de producten wat ik toevallig in huis had heb ik een salade gemaakt. Wat een verrassend gerecht!Als je de salade ook nog eens een nachtje in laat trekken komen de smaken helemaal tot hun recht.
Ingrediënten
- 500 gram vastgekookte aardappelen
- 2 eieren
- 1 groentebouillonblokje
- 1 rode ui
- 4 augurken
- 1 appel
- bosje peterselie
- 1 tl mosterd
- 3 el mayonaise
- 1 hand zilveruitjes
- 1/2 blikje doperwten
- 2 el yoghurt
- 1/2 citroen
- peper
- zout
Instructies
- Schil de aardappelen en snijd in stukjes. Kook de aardappelen met een groentebouillonblokje tot ze beetgaar zijn. Spoel ze met koud water af en laat ze afkoelen.
- Kook 2 eieren hard en laat afkoelen. (Tip: Voeg wat zout in je steelpannetje. Dan breken de eieren niet snel)
- Snijd de augurken, rode ui, zilveruitjes, peterselie, appel en eieren fijn. Snijd de aardappel in kleine stukjes. Voeg de doperwten toe en roer dit allemaal goed door elkaar en maak de dressing.
- Voor de dressing gebruik ik 3 el mayonaise, 1 tl mosterd, sap van een halve citroen, 2 el yoghurt. Breng het op smaak met peper en zout.
- Eetsmakelijk!
Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook
En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle
Leave a comment