Een heerlijke combi voor een snel & makkelijk en vooral lekker gerecht.
Kip ketjap met sperziebonen en rijst.
Ingrediënten
- 150 gram volkorenrijst
- 300 gram sperziebonen
- 1 puntpaprika
- 200 gram kipfilet
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- ketjap manis
- 2 tl gemberpoeder
- 2 tl knoflookpoeder
- 2 tl uienpoeder
- 2 eieren
- 1 handje cashewnoten
- 100 ml water
- 1 kippen bouillonblokje
- olijfolie
Instructies
- Snijd de kipfilet is stukjes en marineer de kipfilet met een flinke scheut ketjap manis, 2 tl knoflookzout, 2 tl uienpoeder en 2 tl gemberpoeder en zet in de koelkast.
- Kook de rijst, giet af en laat zonder deksel uitstomen.
- Was de sperziebonen. Snijd de steelaanzet eraf en snijd de sperziebonen in 2 stukjes. Kook de sperziebonen in 8 minuten beetgaar.
- Pel en snipper de ui en zet opzij.
- Snijd de paprika in de lengte door de helft, verwijder de zaadlijsten en snijd in grove stukken.
- Verhit olijfolie in een koekenpan en bak de kipfilet stukjes hierin rondom aan.
- Voeg de ui, 2 geperste knoflookteentjes en de paprika toe en bak dit tot de ui glazig is. Voeg dan wat flinke scheuten ketjap manis, 100 ml water en een verkruimeld bouillonblokje toe. Even roeren en dit voor 10 minuten zachtjes laten pruttelen zodat de saus lekker dik kan worden.
- Bak in een andere koekenpan een omelet van 2 eieren en snijd dit in stukjes.
- Voeg de rijst toe aan de pan met stukjes ei en bak dit nog even een aantal minuten mee.
- Serveer de rijst met sperzieboontjes en kip in ketjapsaus. Garneer met wat cashewnoten.
- Eetsmakelijk!
Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook
En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle
Fijn om te horen!
Heel erg lekker!
Waanzinnig lekker! Ook met snijboontjes.