Cruffins, een combinatie tussen een croissant en muffin. Heerlijk als ontbijt of als tussendoortje.
Cruffins gevuld met jam.
Ingrediënten
- 1 blikje croissantdeeg 6 stuks
- 1 ei
- 6 tl jam
- poedersuiker
- bakspray
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Rol het croissantdeeg uit en snijd via de stippellijn 3 rechthoekige plakken uit. De schuine stippellijn maak je dicht met de vingers. (Je hebt dan 2 croissantplakjes aan elkaar vast)
- Smeer de 3 plakken in met wat jam.
- Rol de rechthoekige plakjes deeg vanaf de lange kant op en snijd door de lengte door de helft.
- Rol dit op en leg ze in een ingevette muffinvorm. (Ik gebruik vaak bakspray)
- Smeer de cruffins in met wat geklopt eigeel.
- Bak de cruffins 15 minuten en laat ze wat afkoelen.
- Maak af met poedersuiker.
- Eetsmakelijk!
Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook
En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle