Cruffins gevuld met jam.

Cruffins, een combinatie tussen een croissant en muffin. Heerlijk als ontbijt of als tussendoortje.

Cruffins gevuld met jam.

Cruffins, een combinatie tussen een croissant en muffin. Heerlijk als ontbijt of als tussendoortje.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Ontbijt, Tussendoortje
Porties 6 cruffins

Ingrediënten
  

  • 1 blikje croissantdeeg 6 stuks
  • 1 ei
  • 6 tl jam
  • poedersuiker
  • bakspray

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Rol het croissantdeeg uit en snijd via de stippellijn 3 rechthoekige plakken uit. De schuine stippellijn maak je dicht met de vingers. (Je hebt dan 2 croissantplakjes aan elkaar vast)
  • Smeer de 3 plakken in met wat jam.
  • Rol de rechthoekige plakjes deeg vanaf de lange kant op en snijd door de lengte door de helft.
  • Rol dit op en leg ze in een ingevette muffinvorm. (Ik gebruik vaak bakspray)
  • Smeer de cruffins in met wat geklopt eigeel.
  • Bak de cruffins 15 minuten en laat ze wat afkoelen.
  • Maak af met poedersuiker.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord croissantjes, cruffins, hightea, muffins

Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook

En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright 2023 | Danielle Westdijk