Kruidkoek met noten & rozijnen.

Maak deze kruidkoek met noten en rozijnen voor bij de koffie, of gewoon als een lekker tussendoortje.

Kruidkoek met noten & rozijnen.

Maak deze kruidkoek met noten en rozijnen voor bij de koffie, of gewoon als een lekker tussendoortje.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 10 minuten
Gang Tussendoortje
Porties 10 personen

Ingrediënten
  

  • 1 pak cakemix
  • 300 gram donker basterdsuiker
  • 1 ei
  • 400 ml karnemelk
  • 20 gram specerijenmix voor koek & speculaas
  • snuf kaneel
  • snuf zout
  • 100 gram rozijnen
  • scheutje schenkstroop
  • 5 dadels, in stukjes gesneden
  • 200 gram ongebrande notenmix, grof gehakt (Walnoot hazelnoot cashewnoot amandel)

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 175°C. Vet een cakevorm in en bestrooi met bloem om plakken te voorkomen.
  • In een grote kom, meng je de cakemix en bruine suiker.
  • Voeg het ei toe aan het mengsel en klop tot alles goed gemengd is.
  • Voeg de koekkruiden, kaneel, karnemelk en een snufje zout toe. Roer tot alles goed gemengd is.
  • Voeg de rozijnen, dadels, notenmix en de schenkstroop toe aan het beslag. Roer goed om ervoor te zorgen dat alle ingrediënten gelijkmatig verdeeld zijn.
  • Giet het beslag in de cakevorm.
  • Bak de kruidenkoek in de voorverwarmde oven gedurende 50-60 minuten, of tot een sateprikker in het midden gestoken er schoon uitkomt.
  • Laat de kruidenkoek 10 minuten in de vorm afkoelen en pak hem daarna in met plastic folie. Zo blijft de kruidkoek lekker sticky.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord bak recepten, kruidkoek

Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook

En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Eten met Danielle | 2024 | KvK 80399908 | BTW NL003440855B16 | TEL 06 41 14 91 39