Ook zo gek op stamppot? Maar ken je deze al? Een heerlijke stamppot gevuld met andijvie, prei en spekjes. Wij doen er nog een stukje rookworst erbij en genieten maar!



Andijvie – prei stamppot met spekjes.
Ingrediënten
- 1 kilo kruimige aardappelen
- 400 gram gesneden andijvie
- 2 preien
- 200 gram spekblokjes
- 1 groente bouillonblokje
- 1 flinke el mosterd
- scheutje warme melk
- scheutje ketjap manis
- klontje boter
- ½ el italiaanse kruiden
- zout
- peper
- olijfolie
Instructies
- Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook de aardappelen met zout in 20 min. gaar.
- Snijd ondertussen de prei in ringen en snipper de ui.
- Kook de andijvie samen met de prei voor 5 minuten met een snuf zout.
- Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak de spekreepjes krokant. Haal de spekjes uit het vet en bak hier de ui in.
- Giet de aardappelen en de andijvie met prei af.
- Stamp de aardappelen fijn met een flinke scheut warme melk, mosterd en klontje boter.
- Roer de andijvie met prei en de ui door de aardappelen met de Italiaanse kruiden, peper en zout en ketjap manis. Eventueel extra mosterd naar smaak.
- Garneer met de spekjes en eventueel nog wat fijngesneden rauwe andijvie.
- Eetsmakelijk!
Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook
En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle