Een heerlijke romige aspergesoep met kerrie-champignons en hamreepjes. Een simpel basisrecept wat echt niet moeilijk is. Bekijk alle soep recepten hier!
Aspergesoep.
Ingrediënten
- 250 gram witte asperges
- 1/2 l water
- 1/2 kippen bouillonblokje
- 1 sjalot
- 1/2 el kerriepoeder
- 150 gram kastanje champignons
- 1 teentje knoflook
- 3 el kookroom
- 25 gram bloem
- gehakt peterselie
- peper
- zout
- wat plantaardige boter
- reepjes beenham
Instructies
- Was de asperges en schil met een dunschiller of aspergeschiller de harde buitenkant eraf. Snijd ongeveer 2 cm van de onderkant af. Snijd de asperges in kleine stukken en kook ze 10 minuten in een halve liter water.
- Snijd de champignons in plakjes en pers 1 teentje knoflook fijn. Bak de champignons en knoflook met wat boter en voeg de kerriepoeder toe.
- Snijd de sjalot fijn en smelt wat boter in een soeppan. Fruit de sjalot hierin. Voeg dan de bloem toe en roer met een garde tot een Roux. ( Roux is een mengsel van gesmolten vet en bloem, dat als basis dient voor sauzen en verschillende soorten soepen )Laat dit zachtjes 3 minuten bakken en garen.
- Giet de asperges af en vang de kookvocht op. Los het kippen bouillonblokje in de kookvocht op. Giet het bouillon beetje voor beetje bij de roux en blijf goed met de garde roeren.
- Voeg de gekookte asperges en de kookroom toe en pureer dit tot een soep. Voeg eventueel nog peper en zout naar smaak toe.
- Serveer de soep met de champignons er bovenop en garneer met wat peterselie en reepjes ham.
- Eetsmakelijk!
Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook
En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle