Een van de lekkerste recepten met risotto is truffel risotto. Deze truffel risotto met kastanje champignons wil je zeker weten proberen! En zo moeilijk is het niet om risotto te maken, je moet er gewoon bij blijven. Ik kreeg laatst een zakje truffel risotto van Casabase. Wat was dit lekker!
Truffel risotto.
Ingrediënten
- 200 gram truffel risotto (grandi riso)
- 250 gram kastanje champignons
- 1 kipfilet (kan weggelaten worden)
- 1 ui
- 3 teentjes knoflook
- handje diepvries doperwten
- 500 ml kippenbouillon
- parmezaanse kaas
- olijfolie
Instructies
- Pel en snipper de ui en pers de knoflook fijn. Snijd de kipfilet in hele kleine stukjes en bak dit samen met de ui en knoflook met wat olijfolie in een hapjespan. Als de kipfilet gaar is voeg je de champignons toe en roerbak dit een paar minuten mee.
- Voeg de risotto toe en bak dit 1 minuut goed mee.
- Schenk een deel (ongeveer 150 ml) van de bouillon erbij en laat dit zachtjes al roerend koken.
- Blijf regelmatig roeren in de risotto en voeg telkens wat bouillon toe. Na 12 minuten voeg je de doperwten toe. Het duurt 15 tot 20 minuten tot de risotto gaar is, proef tegen die tijd steeds een beetje. De korrels mogen niet heel zacht worden. Het kan dat je meer vocht nodig hebt, als de bouillon op is neem je gewoon water.
- Garneer met parmezaane kaas.
- Eetsmakelijk!
Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook
En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle