Deze noedelsalade heb je zo op tafel. Een lekker recept voor een salade met een frisse en pittige bite. Bekijk al mijn salade recepten hier!
Noedelsalade met gele curry kip.
Ingrediënten
- 1 zak kant en klaar woknoedels van Conimex
- 1 stuk kipfilet
- ½ zakje veldsla
- ½ paprika rood
- 1 wortel
- 1 rood ui
- ¼ rode peper
- ½ pakje gele curry (Kohthai)
- 2 el kokosmelk
- 2 el ketjap manis
- 1 el sojasaus
- citroensap
- 1/2 komkommer
- 10 gram koriander
- 1 el sesamzaadjes
- handje pinda's
- scheutje sesamolie
- olijfolie
Instructies
- Snijd de kipfilet in reepjes en marineer de kip met de gele curry , kokosmelk en wat citroensap. Laat de marinade even goed intrekken.
- Schaaf met een dunschiller mooie reepjes in de lengte van de wortel, snijd de paprika in dunne reepjes en snijd de ui in dunne ringen.
- Doe wat olijfolie in een hapjespan en bak de kipfiletreepjes zachtjes gaar. Voeg de paprika, ui en wortel toe en roerbak dit 5 minuten mee.
- Voeg na 5 minuten de noedels toe met de ketjap en sojasaus en wok dit zachtjes 2 minuten mee. Zet dan uit.
- Snijd ondertussen de komkommer is kleine stukjes, de rode peper fijn en de koriander grof.
- Meng als laatst de veldsla en komkommer door de noedels. Een scheutje sesamolie er door en serveer het met wat fijn gesneden rode pepertjes (naar smaak), koriander, pinda’s en sesamzaadjes.
- Eetsmakelijk!
Dit recept is tot stand gekomen door een samenwerking met Kohthai
Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook
En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle