Aardappelpuree is altijd lekker als een bijgerecht met de feestdagen maar ook gewoon als een hoofdgerecht met groente. Het is makkelijk om te maken en snel klaar.
Basisrecept aardappelpuree.
Ingrediënten
- 500 gram kruimige aardappelen
- 1 groente bouillonblokje
- 100 ml melk
- 50 gram creme fraiche
- snuf peterselie
- 1 tl mosterd
- snuf nootmuskaat
- zout
Instructies
- Schil de aardappelen, snijd in vieren en kook ze met een bouillonblokje voor 15 minuten gaar.
- Giet de aardappelen af en stamp de aardappelen met een scheutje melk, creme fraiche en peterselie tot een smeuïge puree.
- Breng de puree verder op smaak met een snufje nootmuskaat en zout. Mocht de puree nog niet luchtig genoeg zijn dan kan je eventueel nog wat melk toevoegen.
- Eetsmakelijk!
Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook
En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle