Basisrecept aardappelpuree.

Aardappelpuree is altijd lekker als een bijgerecht met de feestdagen maar ook gewoon als een hoofdgerecht met groente. Het is makkelijk om te maken en snel klaar.

Basisrecept aardappelpuree.

Aardappelpuree is altijd lekker als een bijgerecht met de feestdagen maar ook gewoon als een hoofdgerecht met groenten. Het is makkelijk om te maken en snel klaar.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 500 gram kruimige aardappelen
  • 1 groente bouillonblokje
  • 100 ml melk
  • 50 gram creme fraiche
  • snuf peterselie
  • 1 tl mosterd
  • snuf nootmuskaat
  • zout

Instructies
 

  • Schil de aardappelen, snijd in vieren en kook ze met een bouillonblokje voor 15 minuten gaar.
  • Giet de aardappelen af en stamp de aardappelen met een scheutje melk, creme fraiche en peterselie tot een smeuïge puree.
  • Breng de puree verder op smaak met een snufje nootmuskaat en zout. Mocht de puree nog niet luchtig genoeg zijn dan kan je eventueel nog wat melk toevoegen.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord aardappel recepten, aardappelen, aardappelpuree, puree

Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook

En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright 2023 | Danielle Westdijk