Hier kan je soms zo zin in hebben he! Deze koffiebroodjes zijn binnen 20 minuten klaar en heerlijk bij een kopje koffie of thee.


Makkelijke koffiebroodjes.
Ingrediënten
- 1 rol croissantdeeg (6 grote)
- Flinke hand sultana rozijnen
- 175 gram gele room (jumbo)
- 2 el honing
- 1 el water
Glazuur:
- 5 el poedersuiker
- ½ el water
- 2 tl citroensap
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Rol het croissantdeeg uit en druk alle stippellijntjes goed dicht.
- Maak de gele room. (zie beschrijving op verpakking)
- Smeer de gele room op het croissantdeeg en bestrooi met rozijnen.
- Rol het deeg losjes op en snijd in 6 stukken.
- Leg ze op de bakplaat en druk ze iets plat. Bak ze in 15 minuten gaar.
- Meng in een bakje de honing met wat water en smeer de broodjes hiermee in. Dit geeft een heerlijke plakkerige glans.
- Maak nu het glazuur. Meng de poedersuiker met citroensap en water tot een mooi glazuurtje. Bestrooi over de iets afgekoelde broodjes.
- Eetsmakelijk!
Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook
En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle