Makkelijke koffiebroodjes.

Hier kan je soms zo zin in hebben he! Deze koffiebroodjes zijn binnen 20 minuten klaar en heerlijk bij een kopje koffie of thee.

Makkelijke koffiebroodjes.

Hier kan je soms zo zin in hebben he! Deze koffiebroodjes zijn binnen 20 minuten klaar en heerlijk bij een kopje koffie of thee. Favoriet bij kinderen.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Koek & Gebak
Porties 6 stuks

Ingrediënten
  

  • 1 rol croissantdeeg (6 grote)
  • Flinke hand sultana rozijnen
  • 175 gram gele room (jumbo)
  • 2 el honing
  • 1 el water

Glazuur:

  • 5 el poedersuiker
  • ½ el water
  • 2 tl citroensap

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Rol het croissantdeeg uit en druk alle stippellijntjes goed dicht.
  • Maak de gele room. (zie beschrijving op verpakking)
  • Smeer de gele room op het croissantdeeg en bestrooi met rozijnen.
  • Rol het deeg losjes op en snijd in 6 stukken.
  • Leg ze op de bakplaat en druk ze iets plat. Bak ze in 15 minuten gaar.
  • Meng in een bakje de honing met wat water en smeer de broodjes hiermee in. Dit geeft een heerlijke plakkerige glans.
  • Maak nu het glazuur. Meng de poedersuiker met citroensap en water tot een mooi glazuurtje. Bestrooi over de iets afgekoelde broodjes.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord bakrecepten, croissant deeg, koffiebroodje

Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook

En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright 2023 | Eten met Danielle