Zin in een verrukkelijke en gezonde soep die binnen no-time op tafel staat? Dan is deze aubergine tomaten paprikasoep precies wat je zoekt! Deze soep is niet alleen overheerlijk, maar ook eenvoudig te bereiden. Met zijn rijke smaak en romige textuur is deze soep een perfecte keuze voor een snel, voedzaam en smaakvol gerecht.



Aubergine tomatensoep met paprika.
Ingrediënten
- 1 klein aubergine
- 2 rood paprika's
- 1 blik tomatenblokjes
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 700 ml water
- 2 groentebouillonblokjes
- 2 tl italiaanse kruiden
- snuf tijm
- olijfolie
Instructies
- Snijd de aubergine en paprikas in blokjes en de ui en knoflook fijn.
- Verhit wat olijfolie in een pan op middelhoog vuur.
- Voeg de ui en knoflook toe en bak ze zacht en glazig. Voeg de aubergine en paprikablokjes toe en bak totdat ze zacht beginnen te worden.
- Voeg 2 groentebouillonblokjes, Italiaanse kruiden en 700 ml water toe. Roer alles goed door en breng het aan de kook.
- Zet het vuur laag en laat de soep ongeveer 15 minuten zachtjes pruttelen.
- Haal de pan van het vuur en gebruik een staafmixer om de soep glad te pureren.
- Voeg de tomatenblokjes uit het blikje toe en roer alles door en laat het nog eens 2-3 minuten koken.
- Serveer de snoep met een snufje tijm.
- Eetsmakelijk!
Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook
En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle