Appelflappen maken is eigenlijk heel simpel en het is ontzettend lekker! Vandaag heb ik appelflappen met stukjes walnoot gemaakt.
Appelflap met stukjes walnoten.
Ingrediënten
- 3 appels naar keuze
- 10 plakjes bladerdeeg
- 4 el wit basterdsuiker
- 1 el kaneel
- 1 el kristalsuiker
- 1 ei
- handje walnoten
- 1 el roomboter
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Haal de plakjes bladerdeeg uit de vriezer en laat ontdooien.
- Schil de appels en snijd in hele kleine blokjes. Smelt wat boter in een pan en stoof de stukjes appel met de suiker voor 3 minuten.
- Laat dit afkoelen en meng de appel met kaneel.
- Hak de stukken walnoten in kleine stukjes en meng dit door het mengsel.
- Vul elk bladerdeeg met een el appel/noten mengsel. Vouw dit dicht en druk de randen goed dicht met een vork.
- Smeer de appelflappen in met een losgeklopt eidooier, bestrooi de flappen met kristalsuiker en bak ze voor 20 minuten in de oven.
- Eetsmakelijk!
Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook
En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle