Appelflap met walnoten.

Appelflappen maken is eigenlijk heel simpel en het is ontzettend lekker! Vandaag heb ik appelflappen met stukjes walnoot gemaakt.

Appelflap met stukjes walnoten.

Appelflappen maken is eigenlijk heel simpel en het is ontzettend lekker! Vandaag heb ik appelflappen met stukjes walnoot gemaakt. 
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Koek & Gebak
Porties 10 stuks

Ingrediënten
  

  • 3 appels naar keuze
  • 10 plakjes bladerdeeg
  • 4 el wit basterdsuiker
  • 1 el kaneel
  • 1 el kristalsuiker
  • 1 ei
  • handje walnoten
  • 1 el roomboter

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Haal de plakjes bladerdeeg uit de vriezer en laat ontdooien.
  • Schil de appels en snijd in hele kleine blokjes. Smelt wat boter in een pan en stoof de stukjes appel met de suiker voor 3 minuten.
  • Laat dit afkoelen en meng de appel met kaneel.
  • Hak de stukken walnoten in kleine stukjes en meng dit door het mengsel.
  • Vul elk bladerdeeg met een el appel/noten mengsel. Vouw dit dicht en druk de randen goed dicht met een vork.
  • Smeer de appelflappen in met een losgeklopt eidooier, bestrooi de flappen met kristalsuiker en bak ze voor 20 minuten in de oven.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord appelflappen, bakrecepten

Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook

En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright 2023 | Eten met Danielle