Boterkoek met citroen.

Een boterkoek maken is vrij simpel maar wat dacht je van een boterkoek met een lekker frisse smaak van citroen? Blijft net zo simpel en het is ook nog eens lekker!

Citroen boterkoek.

Een boterkoek maken is vrij simpel maar wat dacht je van een boterkoek met een frisse smaak van citroen? Blijft net zo simpel maar ook erg lekker!
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Koek & Gebak
Porties 12 stukjes

Ingrediënten
  

  • 2 eieren
  • 1 rasp van citroen
  • 250 gram bloem
  • 200 gram bruine suiker
  • 200 gram ongezouten roomboter
  • snuf zout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snijd de roomboter in kleine stukjes en mix dit met de bruine suiker tot een mooi mengsel.
  • Voeg de bloem, 1 ei, snufje zout en de citroenrasp toe . Meng dit alles goed door het deeg heen. Als het deeg te droog is kan je wat citroensap toevoegen.
  • Vet de bakvorm goed in met boter of bakspray en vul dit met het deeg. Strijk glad met de bolle kant van een lepel. Klop 1 ei los en smeer de bovenkant van de boterkoek hiermee in. Trek met een vork nog een aantal strepen in het deeg.
  • Bak de boterkoek in 25 tot 30 minuten mooi bruin en gaar. Laat hem helemaal afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt en in stukken snijd.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord boterkoek, citroen, citroenboterkoek

Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook

En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Eten met Danielle | 2024 | KvK 80399908 | BTW NL003440855B16 | TEL 06 41 14 91 39