Boterkoek met citroen.

Een boterkoek maken is vrij simpel maar wat dacht je van een boterkoek met een lekker frisse smaak van citroen? Blijft net zo simpel maar nog lekkerder!

Citroen boterkoek.

Een boterkoek maken is vrij simpel maar wat dacht je van een boterkoek met een frisse smaak van citroen? Blijft net zo simpel maar nog lekkerder!
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 30 min
Totale tijd 35 min
Gang Koek & Gebak
Porties 12 stukjes

Ingrediënten
  

  • 2 eieren
  • 1 citroen
  • 250 gram bloem
  • 200 gram bruine suiker
  • 200 gram ongezouten roomboter
  • snuf zout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snijd de boter in kleine stukjes en mix dit met de bruine suiker tot een mooi mengsel.
  • Voeg het ei, snufje zout, bloem en schil van 1 geraspte citroen toe. Meng dit alles goed door het deeg heen. Als het deeg te droog is kan je een wat citroensap toevoegen.
  • Vet de bakvorm goed in met boter of bakspray en vul dit met de deeg. Strijk glad met de bolle kant van een lepel. Klop het andere ei los en smeer de bovenkant van de boterkoek hiermee in. Trek met een vorm nog een aantal strepen in het deeg.
  • Bak de boterkoek in 25 tot 30 minuten mooi bruin en gaar. Laat hem helemaal afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt en in stukken snijd.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord boterkoek, citroen, citroenboterkoek

Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook

En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright 2022 | Danielle Westdijk