Een boterkoek maken is vrij simpel maar wat dacht je van een boterkoek met een lekker frisse smaak van citroen? Blijft net zo simpel en het is ook nog eens lekker!
Citroen boterkoek.
Ingrediënten
- 2 eieren
- 1 rasp van citroen
- 250 gram bloem
- 200 gram bruine suiker
- 200 gram ongezouten roomboter
- snuf zout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snijd de roomboter in kleine stukjes en mix dit met de bruine suiker tot een mooi mengsel.
- Voeg de bloem, 1 ei, snufje zout en de citroenrasp toe . Meng dit alles goed door het deeg heen. Als het deeg te droog is kan je wat citroensap toevoegen.
- Vet de bakvorm goed in met boter of bakspray en vul dit met het deeg. Strijk glad met de bolle kant van een lepel. Klop 1 ei los en smeer de bovenkant van de boterkoek hiermee in. Trek met een vork nog een aantal strepen in het deeg.
- Bak de boterkoek in 25 tot 30 minuten mooi bruin en gaar. Laat hem helemaal afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt en in stukken snijd.
- Eetsmakelijk!
Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook
En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle