Deze keer wil ik een heerlijk en eenvoudig recept met jullie delen dat perfect is voor een doordeweekse avondmaaltijd. Kokosrijst met broccoli, prei en kip is een smaakvol gerecht boordevol gezonde ingrediënten en exotische smaken. Het is niet alleen snel en gemakkelijk te bereiden, maar het zal je smaakpapillen ook betoveren. Laten we aan de slag gaan!


Kokosrijst met broccoli, prei en kip.
Ingrediënten
- 150 gram witte rijst
- 150 ml kokosmelk
- 1 stronk broccoli
- 1 prei
- 300 gram kipfiletblokjes
- knoflookpoeder
- uienpoeder
- paprikapoeder
- wokolie
- sojasaus
- zout
- peper
Instructies
- Kook de rijst volgens de beschrijving op de verpakking. Vervang een deel van het water door 150 ml kokosmelk. Breng de kokosmelk met water en snuf zout aan de kook.
- Snijd de broccoli in kleine roosjes en de stronk in kleine stukjes.
- Was de prei en snijd in ringen.
- Marineer de kippenblokjes met wat olijfolie, knoflookpoeder, paprikapoeder en uienpoeder.
- Verhit wat olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de blokjes kip toe en bak ze goudbruin en gaar. Haal de kip uit de pan en zet deze opzij.
- Voeg de broccoli en prei met een scheutje water toe aan dezelfde pan. Roerbak dit tot ze knapperig en helder van kleur zijn, ongeveer 5-7 minuten.
- Voeg de gebakken kip weer toe aan de pan en roer alles door elkaar. Laat het geheel nog 2-3 minuten sudderen, zodat de kip goed doorwarmt.
- Breng op smaak met sojasaus & peper en zout.
- Schep de kokosrijst op de borden en schep het mengsel van kip, prei, broccoli er bovenop.
- Eetsmakelijk!
Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook
En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle