Geniet van een heerlijk Italiaanse broodje met biefstuk. Gevuld met gemarineerde kastanjechampignons, zongedroogde tomaten en rucola.
Ciabatta brood met biefstuk.
Ingrediënten
- 2 stukjes biefstuk van goed kwaliteit
- 150 gram seizoenmelange paddenstoelen
- 200 gram kastanjechampignons
- 1 ciabatta brood
- 2 el dijonaise
- 2 el mayonaise
- flinke scheut ketjap manis
- 80 gram pijnboompitten
- 4 zongedroogde tomaten
- 1 el kappertjes
- 2 handen rucola sla
- snuf peper
- snuf zout
- wokolie Conimex
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de ciabatta brood zoals op de verpakking staat vermeld.
- Haal de biefstuk uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
- Rooster de pijnboompitten en zet opzij.
- Maak de paddenstoelen en champignons schoon. (niet spoelen onder water)
- Snijd de paddenstoelen en champignons in plakken en roerbak met een scheutje wokolie.
- Blus af met een flinke scheut Ketjap Manis en laat dit 5 minuten al roerend op laag vuur pruttelen.
- Zet een koekenpan op hoog vuur. Besprenkel de biefstuk met wokolie en kruid de biefstuk aan 1 kant met peper en zout.
- Bak de biefstuk aan elke kant 2 minuten voor medium.
- Ondertussen meng je de Dijonaise en de mayonaise samen in een kommetje.
- Snijd de ciabatta brood door de helft in 2 stukken. Smeer het brood in met de Dijonaise mengsel en bekleed met de rucola sla.
- Snijd de biefstuk in plakjes en verdeel over de broodjes. Garneer met de paddenstoelen en champignons, wat pijnboompitten, stukjes gesneden zongedroogde tomaten en wat kappertjes.
- Eetsmakelijk!
Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook
En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle