Ciabatta brood met biefstuk.

Geniet van een heerlijk Italiaanse broodje met biefstuk. Gevuld met gemarineerde kastanjechampignons, zongedroogde tomaten en rucola.

Ciabatta brood met biefstuk.

Geniet van een heerlijk Italiaanse broodje met biefstuk. Gevuld met gemarineerde kastanjechampignons, zongedroogde tomaten en rucola.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 2 stukjes biefstuk van goed kwaliteit
  • 150 gram seizoenmelange paddenstoelen
  • 200 gram kastanjechampignons
  • 1 ciabatta brood
  • 2 el dijonaise
  • 2 el mayonaise
  • flinke scheut ketjap manis
  • 80 gram pijnboompitten
  • 4 zongedroogde tomaten
  • 1 el kappertjes
  • 2 handen rucola sla
  • snuf peper
  • snuf zout
  • wokolie Conimex

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de ciabatta brood zoals op de verpakking staat vermeld.
  • Haal de biefstuk uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
  • Rooster de pijnboompitten en zet opzij.
  • Maak de paddenstoelen en champignons schoon. (niet spoelen onder water)
  • Snijd de paddenstoelen en champignons in plakken en roerbak met een scheutje wokolie.
  • Blus af met een flinke scheut Ketjap Manis en laat dit 5 minuten al roerend op laag vuur pruttelen.
  • Zet een koekenpan op hoog vuur. Besprenkel de biefstuk met wokolie en kruid de biefstuk aan 1 kant met peper en zout. 
  • Bak de biefstuk aan elke kant 2 minuten voor medium.
  • Ondertussen meng je de Dijonaise en de mayonaise samen in een kommetje.
  • Snijd de ciabatta brood door de helft in 2 stukken. Smeer het brood in met de Dijonaise mengsel en bekleed met de rucola sla.
  • Snijd de biefstuk in plakjes en verdeel over de broodjes. Garneer met de paddenstoelen en champignons, wat pijnboompitten, stukjes gesneden zongedroogde tomaten en wat kappertjes.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord biefstuk, broodje biefstuk, feestdagen, kerst recepten, wijn

Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook

En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright 2023 | Danielle Westdijk