Deze rolls zijn ontzettend makkelijk om te maken en erg leuk voor een Sinterklaasontbijtje!
Kruidnoten croissant Rolls.
Ingrediënten
- 1 blik croissantdeeg ( 6 grote croissants )
- 1 el speculaaskruiden
- 2 el suiker
- handje kruidnoten
- 1 ei
- klein stukje pure chocolade
- scheutje melk
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Rol het croissantdeeg uit en leg het tegen elkaar aan. Druk de stippellijntjes dicht met je vingers.
- Meng de speculaaskruiden en suiker samen en bestrooi dit over het deeg. (bewaar nog een klein beetje)
- Pak een handje kruidnoten en breek deze is stukjes. (kan met onderkant van een glas)
- Bestrooi het deeg met de stukjes kruidnoten. Rol het deeg in de lengte op en snijd er voorzichtig plakjes uit.
- Leg de rolletjes deeg in een ovenschaal en smeer nog wat losgeklopt ei over het deeg. Bestrooi eventueel nog met wat mengsel speculaas en suikerkruiden en nog wat stukjes kruidnoten.
- Zet de ovenschaal voor 12 á 15 minuten in de oven
- Smelt de pure chocolade met de melk in de magnetron, roer dit goed door elkaar heen en verdeel dit over de Rolls als ze wat afgekoeld zijn.
- Eetsmakelijk!
Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook
En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle