Deze rolls zijn ontzettend makkelijk om te maken en erg leuk voor een Sinterklaasontbijtje!
Kruidnoten croissant Rolls.
Deze rolls zijn ontzettend makkelijk om te maken en erg leuk voor een Sinterklaasontbijtje!
Ingrediënten
- 1 blik croissantdeeg ( 6 grote croissants )
- 1 el speculaaskruiden
- 2 el suiker
- handje kruidnoten
- 1 ei
- klein stukje pure chocolade
- scheutje melk
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Rol het croissantdeeg uit en leg het tegen elkaar aan. Druk de stippellijntjes dicht met je vingers.
- Meng de speculaaskruiden en suiker samen en bestrooi dit over het deeg. (bewaar nog een klein beetje)
- Pak een handje kruidnoten en breek deze is stukjes. (kan met onderkant van een glas)
- Bestrooi het deeg met de stukjes kruidnoten. Rol het deeg in de lengte op en snijd er voorzichtig plakjes uit.
- Leg de rolletjes deeg in een ovenschaal en smeer nog wat losgeklopt ei over het deeg. Bestrooi eventueel nog met wat mengsel speculaas en suikerkruiden en nog wat stukjes kruidnoten.
- Zet de ovenschaal voor 12 á 15 minuten in de oven
- Smelt de pure chocolade met de melk in de magnetron, roer dit goed door elkaar heen en verdeel dit over de Rolls als ze wat afgekoeld zijn.
- Eetsmakelijk!
Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook
En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle
Leave a comment