Op zoek naar een makkelijk, lekker en snel gerecht? Bekijk dan dit gerecht. Woknoedels met varkenshaas in teriyaki-saus.



Woknoedels met varkenshaas.
Ingrediënten
- 140 gram woknoodles (jumbo)
- 1 varkenshaas culinair (jumbo)
- 1 rood paprika
- 2 rood uien
- 1 stronk broccoli
- 5 el teriyaki saus (Conimex)
- 2 el ketjap manis
- 1 groente bouillonblokje
- wokolie (Conimex)
- olijfolie
- sesamzaadjes (optioneel)
- gebakken uitjes (optioneel)
marinade vlees:
- flinke scheut ketjap manis
- 3 el sojasaus
- 3 teentjes geperste knoflook
- 1 el Garam masala (euroma Jonnie Boer)
Instructies
- Snijd het vlees in stukjes, marineer en zet in de koelkast. Het liefs een uur van te voren zodat de smaken goed kunnen intrekken.
- Snijd de broccoli in hele kleine roosjes, de paprika en uien in grove stukken.
- Verhit wat wokolie in de wokpan en wok de groenten op hoog vuur. Na 5 minuten zet je het vuur laag, verkruimel een groente bouillonblokje boven de wok en laat de groenten verder met een deksel zachtjes stoven tot de broccoli beetgaar is.
- Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verhit wat olijfolie in koekenpan en bak de stukjes varkenshaas tot het vlees gaar is (ongeveer 6 minuten)
- Roer 5 el teriyakisaus en 2 el ketjap manis door de groente, schep de noedels erbij en meng alles goed met elkaar.
- Schep de noedels met groente op de borden en leg de stukjes varkenshaas bovenop. Garneer eventueel met wat sesamzaadjes en gebakken uitjes.
- Eetsmakelijk!
Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook
En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle