Chocolade cake met chocolade glazuur.

Dol op chocolade en op zoek naar een lekker makkelijk recept? Wat dacht je van deze chocolade cake! Superlekker en heerlijke zacht. Hier ga je zo blij van worden.

Chocolade cake met chocolade glazuur.

Dol op chocolade en op zoek naar een lekker makkelijk recept? Wat dacht je van deze chocolade cake! Superlekker en heerlijke zacht. Hier ga je zo blij van worden.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 15 minuten
Gang Nagerecht
Porties 10 stukjes

Ingrediënten
  

  • 100 gram pure chocolade 70% cacao (Côte d’Or)
  • 200 gram ongezouten roomboter
  • 200 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 3 eieren
  • 60 ml melk
  • 40 gram cacaopoeder
  • 150 gram bloem
  • 3 tl bakpoeder

chocolade glazuur:

  • 130 gram Intense orange 70% (Côte d’Or)

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 160 graden. (hetelucht)
  • Smeer de cakeblik in met boter of bekleed de binnenkant met bakpapier.
  • Snijd de roomboter in kleine stukjes.
  • Doe 100 gram pure chocolade in stukjes breken en smelt au bain marie. Voeg de roomboterstukjes, melk en cacaopoeder toe en roer alles tot het gesmolten is. Zet opzij om af te koelen.
  • Klop de eieren met de suiker en vanillesuiker luchtig met de mixer. Voeg met een spatel de afgekoelde chocolademengsel toe.
  • Roer met een spatel de bloem en bakpoeder er doorheen. Schep het chocoladebeslag in de cakevorm en bak af in de voorverwarmde oven in 50 – 55 minuten.
  • Laat de cake na het bakken rusten en afkoelen.
  • Ondertussen maken we de chocolade glazuur met een vleugje Orange!
  • Doe 130 gram chocolade met Orange in stukjes breken en smelt dit au bain marie.
  • Smeer de cake met een spatel of kwast helemaal in met de chocolade. Laat de cake nu goed afkoelen en uitharden.
  • Garneer met wat poedersuiker, noten of fruit.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord bakrecepten, chocolade taart, chocoladecake

Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook

En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright 2022 | Danielle Westdijk