Een heerlijk milde en frisse yoghurt saus met komkommer, munt, limoen en knoflook. De dip wordt vaak gegeten bij pittig eten maar het is ook een heerlijk bijgerecht bij shoarma of kofte met naanbrood.
Raita, indiase yoghurtdip.
Ingrediënten
- 1/2 komkommer
- 1 teentje knoflook
- 3 takjes munt
- 1/2 limoensap
- 300 gram volle yoghurt of griekse yoghurt
- peper
- zout
Instructies
- Was de komkommer en snijd door de helft en haal het vruchtvlees met een lepeltje eruit. Rasp de komkommer grof.
- Zet de komkommerrasp even opzij.
- Voeg de yoghurt in een kom. Pers de knoflook uit boven de yoghurt.
- Haal de blaadjes munt van de steeltjes en hak dit fijn. Doe dit samen met de limoensap bij de yoghurt. Voeg de komkommer met wat zout toe en meng alles door elkaar.
- Laat de saus even in de koelkast lekker intrekken.
- Eetsmakelijk!
Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook
En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle