Raita, indiase yoghurtdip.

Een heerlijk milde en frisse yoghurt saus met komkommer, munt, limoen en knoflook. De dip wordt vaak gegeten bij pittig eten maar het is ook een heerlijk bijgerecht bij shoarma of kofte met naanbrood.

Raita, indiase yoghurtdip.

Een heerlijke frisse yoghurt saus met komkommer, munt, limoen en knoflook. De dip wordt vaak gegeten bij pittig eten maar het is ook een heerlijk bijgerecht bij shoarma of kôfte met naanbrood.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 10 minuten
Gang Bijgerecht, Borrelhapje
Porties 1 schaaltje

Ingrediënten
  

  • 1/2 komkommer
  • 1 teentje knoflook
  • 3 takjes munt
  • 1/2 limoensap
  • 300 gram volle yoghurt of griekse yoghurt
  • peper
  • zout

Instructies
 

  • Was de komkommer en snijd door de helft en haal het vruchtvlees met een lepeltje eruit. Rasp de komkommer grof.
  • Zet de komkommerrasp even opzij.
  • Voeg de yoghurt in een kom. Pers de knoflook uit boven de yoghurt.
  • Haal de blaadjes munt van de steeltjes en hak dit fijn. Doe dit samen met de limoensap bij de yoghurt. Voeg de komkommer met wat zout toe en meng alles door elkaar.
  • Laat de saus even in de koelkast lekker intrekken.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord champignonsaus, indiaas, yoghurtdip

Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook

En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright 2023 | Danielle Westdijk