Pasta met prei en spekjes.

Een heerlijke en simpele pasta. Deze romige pasta met prei en spekjes zet je in 15 minuten op tafel. Ideaal op een drukke dag!

Pasta met prei en spekjes.

Een heerlijke en simpele pasta. Deze romige pasta met prei en spekjes zet je in 15 minuten op tafel. Ideaal op een drukke dag!
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 150 gram pasta
  • 125 gram spekjes
  • 1 grote prei
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 80 gram Boursin knoflook & fijne kruiden
  • 1 el kerriepoeder
  • ½ el paprikapoeder
  • ½ el italiaanse kruiden
  • 125 ml kookroom
  • parmezaanse kaas
  • olijfolie

Instructies
 

  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  • Was en snijd de prei in halve ringen.
  • Pel en snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
  • Verhit wat olijfolie in een hapjespan en roerbak de prei met de ui en knoflook voor 5 minuten. Laat dit nu op laag vuur een paar minuten stoven.
  • Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak de spekjes voor 5 minuten krokant.
  • Voeg de spekjes aan de hapjespan toe samen met de Boursin, kerriepoeder, paprikapoeder en Italiaanse kruiden. Roer alles goed door.
  • Voeg 5 el pastawater en kookroom toe en laat dit even tot een mooie dikke saus pruttelen. Zodra de saus dikker is roer je de pasta er door heen.
  • Serveer gelijk met wat parmezaanse kaas.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord groente met spekjes, pastagerecht, stamppot prei

Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook

En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle

2 thoughts on “Pasta met prei en spekjes.

  1. 5 sterren
    Een echte aanrader , snel en makkelijk gemaakt en super lekker ! Een recept die ik zeker vaker ga maken!

  2. 5 sterren
    Een echte aanrader , snel en makkelijk gemaakt en super lekker! Dit is een recept wat ik zeker vaker ga maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright 2022 | Danielle Westdijk