Een heerlijke en simpele pasta. Deze romige pasta met prei en spekjes zet je in 15 minuten op tafel. Ideaal op een drukke dag!


Pasta met prei en spekjes.
Ingrediënten
- 150 gram pasta
- 125 gram spekjes
- 1 grote prei
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 80 gram Boursin knoflook & fijne kruiden
- 1 el kerriepoeder
- ½ el paprikapoeder
- ½ el italiaanse kruiden
- 125 ml kookroom
- parmezaanse kaas
- olijfolie
Instructies
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
- Was en snijd de prei in halve ringen.
- Pel en snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
- Verhit wat olijfolie in een hapjespan en roerbak de prei met de ui en knoflook voor 5 minuten. Laat dit nu op laag vuur een paar minuten stoven.
- Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak de spekjes voor 5 minuten krokant.
- Voeg de spekjes aan de hapjespan toe samen met de Boursin, kerriepoeder, paprikapoeder en Italiaanse kruiden. Roer alles goed door.
- Voeg 5 el pastawater en kookroom toe en laat dit even tot een mooie dikke saus pruttelen. Zodra de saus dikker is roer je de pasta er door heen.
- Serveer gelijk met wat parmezaanse kaas.
- Eetsmakelijk!
Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook
En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle
Een echte aanrader , snel en makkelijk gemaakt en super lekker ! Een recept die ik zeker vaker ga maken!
Een echte aanrader , snel en makkelijk gemaakt en super lekker! Dit is een recept wat ik zeker vaker ga maken.