Zin in comfortfood? wat dacht je van deze heerlijke broodjes met Griekse gehaktballetjes.


Flatbrood met Griekse gehaktballetjes.
Ingrediënten
- 300 gram half om half gehakt
- 2 flatbrood van Rosita's
- 100 gram feta
- 1 komkommer
- 100 gram cherrytomaten
- 1 rood ui
- 170 gram Griekse yoghurt (klein bakje)
- 4 teentjes knoflook
- 1 el dille
- 1 el gedroogde munt
- 1 el peterselie
- el broodkruim
- 1 el oregano
- 1 el paprikapoeder
- 2 el kofte gehaktkruiden
- 1 el komijn
- 1 sjalot
- 1 el water
- bloem
- zout
- olijfolie
- extra vergine olijfolie
Instructies
- Verwarm het brood zoals op verpakking staat vermeld.
- Maak de tzatziki. Rasp een 1/2 komkommer grof en pers 3 teentjes knoflook uit.
- Knijp alle vocht uit de komkommer en meng dit met de geperste knoflook, Griekse yoghurt, scheutje extra vergine olijfolie, snuf zout en snufje gedroogde munt & dille in een bakje. Roer alles goed door en zet in de koelkast.
- Meng het gehakt met 1 el peterselie, 2 el broodkruim, 1 el oregano, 1 el paprikapoeder, 2 el kofte gehaktkruiden,1 el komijn, 1 el gedroogde munt, 1 ei, 1 el water en snuf zout.
- Maal de sjalot en 1 teentje knoflook fijn in een keukenmachine (of heel fijn snijden) en voeg dit toe aan het gehakt.
- Maak balletjes van het gehakt, rol door de bloem en bak de balletjes bruin en gaar in een koekenpan met olijfolie.
- Halveer de cherrytomaten, snijd een 1/2 komkommer in blokjes en de rode ui in dunnen ringen.
- Snijd de gehaktballetjes door de helft. Verdeel over de broodjes. Garneer met de tomaat, ui en komkommer. Verkruimel de feta over de broodjes.
- Garneer met de frisse tzatziki.
- Eetsmakelijk!
Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook
En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle
Dit was erg lekker! Met een laagje Hummes .
Wauw! Deze ga ik proberen