Een heerlijk broodje gevuld met kipsaté met satésaus & gebakken uitjes. Heerlijk voor een lunch of als een makkelijke avondmaaltijd.


Pistoletje kipsaté.
Ingrediënten
- 350 gram kipfilet of kippendijfilet
- 4 teentjes knoflook
- 4 witte pistoletjes
- 5 el ketjap manis
- 1/2 tl sambal
- 2 el honing
- 2 cm fijngesneden gember
- satésaus
- gebakken uitjes
- sla
- komkommer
- rode ui
Instructies
- Snijd de kipfilet in kleine stukjes, pers de knoflook uit en marineer dit met de ketjap manis, honing, sambal en gember. Laat de gemarineerde kipsaté ongeveer een uur in de koelkast staan. Hoe langer, hoe beter.
- Verwarm de broodjes even op en verwarm de kant en klare satésaus.
- Bak de kipsaté in de koekenpan. Als de kip gaar is, snijd je de broodjes open en beleg je de broodjes met wat sla. Vul de broodjes met kipsaté en satésaus. Garneer met komkommer, rode ui en gebakken uitjes.
- Eetsmakelijk!
Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook
En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle