Pistoletjes kipsaté.

Een heerlijk broodje gevuld met kipsaté met satésaus & gebakken uitjes. Heerlijk voor een lunch of als een makkelijke avondmaaltijd.

Pistoletje kipsaté.

Een heerlijk broodje gevuld met kipsaté met satésaus & gebakken uitjes. Heerlijk voor een lunch of als een makkelijke avondmaaltijd. 
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 20 min
Gang Hoofdgerecht, kip&gevogelte, lunchgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 4 witte pistoletjes
  • 350 gram kipfilet of kippendijfilet
  • 5 el ketjap manis
  • 2 cm fijngesneden gember
  • 2 el honing
  • 4 teentjes knoflook
  • 1/2 tl sambal
  • kant en klare satésaus
  • gebakken uitjes
  • sla
  • komkommer
  • rode ui

Instructies
 

  • Snijd de kipfilet in kleine stukjes, pers de knoflook uit en marineer dit met de ketjap manis, honing, sambal en gember. Laat de gemarineerde kipsaté ongeveer een uur in de koelkast staan. Hoe langer, hoe beter.
  • Verwarm de broodjes even op en verwarm de kant en klare satésaus.
  • Bak de kipsaté in de koekenpan. Als de kip gaar is, snijd je de broodjes open en beleg je de broodjes met wat sla. Vul de broodjes met kipsaté en satésaus. Garneer met komkommer, rode ui en gebakken uitjes.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord broodje kipsaté, kipsate

Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook
En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright 2022 | Danielle Westdijk