Romige pasta met kip & spek.

Ik heb vandaag een Top recept voor je: romige penne met kip, spek & tomaat. Dit gerecht is niet alleen onweerstaanbaar lekker, maar ook super snel en gemakkelijk te maken. Perfect voor die drukke dagen waarop je toch iets lekkers wilt eten.

Romige pasta penne met kip & tomaat.

Ik heb vandaag een Top recept voor je: romige penne met kip, spek & tomaat. Dit gerecht is niet alleen onweerstaanbaar lekker, maar ook super snel en gemakkelijk te maken. Perfect voor die drukke dagen waarop je toch iets lekkers wilt eten.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 150 gram penne
  • 8 plakjes bacon, in stukjes gesneden
  • 2 kipfilets, in blokjes gesneden
  • 2 romatomaten, in blokjes gesneden
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 ui, fijngehakt
  • knoflookpoeder
  • zout en peper naar smaak
  • bloem
  • 200 ml water
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 125 ml kookroom
  • parmezaanse kaas
  • olijfolie
  • peterselie voor garnering

Instructies
 

  • Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet opzij.
  • Terwijl de pasta kookt, verhit je wat olijfolie in een pan en bak je de stukjes bacon op middelhoog vuur tot deze knapperig is. Haal de bacon uit de pan en laat uitlekken op een vel keukenpapier. Laat een beetje van het bakvet in de pan zitten.
  • Bestrooi de kipfiletblokjes met knoflookpoeder, peper en zout en haal de stukjes kip door de bloem.
  • Voeg de blokjes kip toe aan dezelfde pan en bak ze goudbruin en gaar en zet opzij.
  • Voeg vervolgens de fijngehakte knoflook en ui toe en bak ze zachtjes glazig in de pan. Voeg het water en het kippenbouillonblokje toe en laat dit 1 minuut koken.
  • Voeg de kookroom en tomaten toe aan de pan en kook dit voor 2 minuten mee.
  • Roer de parmezaanse kaas erdoor en voeg de gekookte penne toe.
  • Voeg de kip en bacon toe.
  • Roer alles goed door elkaar, zodat de pasta gelijkmatig bedekt is met de saus.
  • Breng indien nodig op smaak met peper en zout.
  • Garneer met wat extra parmezaanse kaas en peterselie.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord 30 min recept, makkelijk gerecht, pasta, romige pasta

Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook

En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Eten met Danielle | 2024 | KvK 80399908 | BTW NL003440855B16 | TEL 06 41 14 91 39