Een heerlijk basisrecept voor een stevige romige wortelsoep. Lekker gezond en makkelijk recept. Bekijk alle soep recepten hier!
Wortelsoep.
Ingrediënten
- 500 gr biologische wortelen
- 1 tl kerriepoeder
- 2 cm gember
- 1 ui
- 2 knoflookteentjes
- 1 groente bouillonblokje
- 500 ml water
- 50 ml kookroom (light)
- 1 el gedroogde peterselie
- 1 scheutje olijfolie
Instructies
- Pel en snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Schil de gember en snijd in kleine stukjes en schil met een dunschiller de wortels en snijd in kleine blokjes.
- Verhit wat olijfolie in een soeppan en fruit de ui met knoflook.
- Voeg na 5 minuten de kerriepoeder, de gember en de stukjes wortel toe en roerbak dit 5 minuten mee.
- Voeg het bouillonblokje en het water toe en laat dit 15 minuten zachtjes koken.
- Pureer de soep met de staafmixer fijn, voeg de room en de peterselie toe, roer dit door en klaar is de soep!
- Eetsmakelijk!
Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook
En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle