Wortelsoep.

Een heerlijk basisrecept voor een stevige romige wortelsoep. Lekker gezond en makkelijk recept. Bekijk alle soep recepten hier!

Wortelsoep.

Een heerlijk basisrecept voor een romige wortelsoep. Lekker gezond en makkelijk recept.
Voorbereidingstijd 8 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 33 minuten
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht, Soep
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 500 gr biologische wortelen
  • 1 tl kerriepoeder
  • 2 cm gember
  • 1 ui
  • 2 knoflookteentjes
  • 1 groente bouillonblokje
  • 500 ml water
  • 50 ml kookroom (light)
  • 1 el gedroogde peterselie
  • 1 scheutje olijfolie

Instructies
 

  • Pel en snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Schil de gember en snijd in kleine stukjes en schil met een dunschiller de wortels en snijd in kleine blokjes.
  • Verhit wat olijfolie in een soeppan en fruit de ui met knoflook.
  • Voeg na 5 minuten de kerriepoeder, de gember en de stukjes wortel toe en roerbak dit 5 minuten mee.
  • Voeg het bouillonblokje en het water toe en laat dit 15 minuten zachtjes koken.
  • Pureer de soep met de staafmixer fijn, voeg de room en de peterselie toe, roer dit door en klaar is de soep!
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord familierecepten, kindvriendelijkerecepten, makkelijkerecepten, soep, soeprecepten, wortels, wortelsoep

Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook

En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright 2023 | Eten met Danielle