Wortelsoep.

Vanmiddag een TooGoodToGo pakket opgehaald waar een pakket met biologische wortelen in zat. Ik heb hiervan een heerlijke stevige wortelsoep van gemaakt. Een lekker & gezond gerecht. Kijk snel verder voor het recept! Bekijk alle soep recepten hier!

Wortelsoep.

Een heerlijk basisrecept voor een romige wortelsoep. Lekker gezond en makkelijk recept.
Voorbereidingstijd 8 min
Bereidingstijd 25 min
Totale tijd 33 min
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht, Soep
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 500 gr biologische wortelen
  • 1 tl kerriepoeder
  • 2 cm gember
  • 1 ui
  • 2 knoflookteentjes
  • 1 groentebouillonblokje
  • 500 ml water
  • 50 ml kookroom (light)
  • 1 el gedroogde peterselie
  • 1 scheutje olijfolie

Instructies
 

  • Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Schil de gember en snijd in kleine stukjes en schil met een dunschiller de wortels en snijd in kleine blokjes.
  • Verhit wat olijfolie in een soeppan en fruit de ui met knoflook.
  • Voeg na 5 minuten de kerriepoeder, de gember en de stukjes wortel toe en roerbak dit 5 minuten mee.
  • Voeg het bouillonblokje en het water toe aan de wortels en laat dit 15 minuten zachtjes koken.
  • Pureer de soep met de staafmixer fijn, voeg de room en de peterselie toe, roer dit door en klaar is de soep!
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord familierecepten, kindvriendelijkerecepten, makkelijkerecepten, soep, soeprecepten, wortels, wortelsoep

Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook
En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright 2022 | Danielle Westdijk