Pasta pesto met diepvries spinazie & gerookte zalm.

Een gerecht zo lekker dat je het elke dag zou kunnen eten! Een eenvoudige pasta met diepvries bladspinazie en gerookte zalm in een romige saus van groene pesto. In slechts enkele stappen creëer je een heerlijke maaltijd op tafel.

Pasta pesto met diepvries spinazie & gerookte zalm.

Een gerecht zo lekker dat je het elke dag zou kunnen eten! Een eenvoudige pasta met diepvries bladspinazie en gerookte zalm in een romige saus van groene pesto. In slechts enkele stappen creëer je een heerlijke maaltijd op tafel.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 150 gram pasta
  • 200 gram diepvries bladspinazie
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • 2 el groene pesto
  • 150 gram kruidenkaas
  • 2 el crème fraîche
  • 200 gram gerookte zalm, in stukjes
  • zout en peper
  • olijfolie
  • parmezaanse kaas, geraspt
  • pijnboompitten

Instructies
 

  • Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking beetgaar. Giet af en zet opzij.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan. Voeg de fijngehakte ui en knoflook toe en bak dit tot het zacht en glazig is.
  • Voeg de kruidenkaas, groene pesto en crème fraîche toe aan de pan. Roer alles goed door tot de saus romig en goed gemengd is.
  • Voeg de diepvriesspinazie en Italiaanse kruiden toe aan de pan. Roer regelmatig.
  • Breng de saus op smaak met zout en peper.
  • Voeg de helft van de stukjes gerookte zalm toe aan de saus en laat deze kort meewarmen.
  • Voeg de gekookte pasta toe aan de pan en meng alles voorzichtig, zodat de pasta gelijkmatig bedekt is met de saus.
  • Verdeel de overige zalm over de pasta en serveer direct. Garneer eventueel met geraspte parmezaanse kaas en pijnboompitten.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord pasta, pasta met spinazie

Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook

En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Eten met Danielle | 2024 | KvK 80399908 | BTW NL003440855B16 | TEL 06 41 14 91 39