Kip Pilav.

Een heerlijke zoete pittige saus met rijst. Makkelijk om te maken en het hele gezin zal genieten!

Kip Pilav.

Een heerlijke zoete pittige saus met rijst. Makkelijk om te maken en het hele gezin zal genieten!
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 150 gram volkoren rijst
  • 1 ui
  • 2 kipfilets
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rood paprika
  • 1 geel paprika
  • 3 halve perziken uit blik
  • 1 blikje tomatenpuree (70 gram)
  • 50 ml water
  • 50 ml perziksap
  • 1 groente bouillonblokje
  • 1 el ketjap manis
  • snuf zout
  • snuf peper
  • olijfolie
  • eventueel sambal oelek

Instructies
 

  • Zet een pan water op en kook de rijst volgens de bereidingswijze op verpakking.
  • Pel en snipper de ui en knoflook fijn. Snijd de paprika’s, kipfilets en perziken in kleine blokjes.
  • Verhit een scheutje olijfolie in de pan en fruit de ui met de knoflook aan. Voeg na 2 minuten de kipfilet blokjes toe met een snuf zout en peper. Bak de kipfilet bijna gaar en voeg daarna de paprika blokjes toe.
  • Bak dit al roerend 5 minuten mee en voeg daarna de stukjes perzik en de tomatenpuree toe. Bak dit voor 1 minuut mee en voeg daarna een verkruimeld groente bouillonblokje, water, perziksap en ketjap manis toe. Laat dit 10 minuten zachtjes pruttelen.
  • Voor een extra bite kan je een ½ tl sambal oelek toevoegen.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord Kip & Gevogelte, kip pilav, pilav

Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook

En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Eten met Danielle | 2024 | KvK 80399908 | BTW NL003440855B16 | TEL 06 41 14 91 39