Een heerlijke zoete pittige saus met rijst. Makkelijk om te maken en het hele gezin zal genieten!



Kip Pilav.
Ingrediënten
- 150 gram volkoren rijst
- 1 ui
- 2 kipfilets
- 1 teentje knoflook
- 1 rood paprika
- 1 geel paprika
- 3 halve perziken uit blik
- 1 blikje tomatenpuree (70 gram)
- 50 ml water
- 50 ml perziksap
- 1 groente bouillonblokje
- 1 el ketjap manis
- snuf zout
- snuf peper
- olijfolie
- eventueel sambal oelek
Instructies
- Zet een pan water op en kook de rijst volgens de bereidingswijze op verpakking.
- Pel en snipper de ui en knoflook fijn. Snijd de paprika’s, kipfilets en perziken in kleine blokjes.
- Verhit een scheutje olijfolie in de pan en fruit de ui met de knoflook aan. Voeg na 2 minuten de kipfilet blokjes toe met een snuf zout en peper. Bak de kipfilet bijna gaar en voeg daarna de paprika blokjes toe.
- Bak dit al roerend 5 minuten mee en voeg daarna de stukjes perzik en de tomatenpuree toe. Bak dit voor 1 minuut mee en voeg daarna een verkruimeld groente bouillonblokje, water, perziksap en ketjap manis toe. Laat dit 10 minuten zachtjes pruttelen.
- Voor een extra bite kan je een ½ tl sambal oelek toevoegen.
- Eetsmakelijk!
Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook
En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle