Deze risotto met courgette en spekjes staat binnen 35 minuten op tafel. Door de Parmezaanse kaas wordt de risotto heerlijk smeuïg. Dit wil je zeker weten maken!



Risotto met courgette & spekjes.
Ingrediënten
- 150 gram risotto
- 1 courgette
- 125 gram spekjes (mager)
- 1 ui
- 3 teentjes knoflook
- 600 ml water
- 1 kippen bouillonblokje
- 80 gram parmezaanse kaas
- olijfolie
Instructies
- Pel en snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
- Snijd de courgette in kleine blokjes en zet opzij.
- Verhit wat olijfolie in een ruime hapjespan en fruit de ui en knoflook glazig.
- Voeg de risotto toe en bak dit al roerend 1 minuut goed mee.
- Kook het water in een waterkoker en maak bouillon met het kippen bouillonblokje.
- Voeg beetje bij beetje en al roerend de bouillon bij de risotto toe. Elke keer als de bouillon bijna is opgenomen door de risotto voeg je weer wat bouillon toe.
- Verhit een koekenpan met een beetje olijfolie en bak de spekjes. Voeg na 4 minuten de blokjes courgette toe en roerbak dit mee.
- Als de risotto bijna klaar is voeg je de helft van de geraspte Parmezaanse kaas toe en roer dit door de risotto heen.
- Laat de risotto met een deksel op de pan nog 2 minuten staan om te rusten.
- Verdeel de risotto over de borden en garneer met de gebakken spekjes met de blokjes courgette en de overige geraspte parmezaanse kaas.
- Eetsmakelijk!
Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook
En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle