Shirazi salade.

Op zoek naar een heerlijke frisse salade? Wat dacht je van deze Perzische komkommer- en tomatensalade bomvol kruiden, citroensap en olijfolie. Heerlijk om zo lekker weg te eten of als een bijgerecht.

Shirazi salade.

Op zoek naar een heerlijke frisse salade? Wat dacht je van deze Perzische komkommer- en tomatensalade bomvol kruiden, citroensap en olijfolie. Heerlijk als bijgerecht.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Bijgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 2 tomaten
  • ½ komkommer
  • 1 rood ui
  • ½ citroen
  • bosje platte peterselie
  • 5 gram munt
  • peper
  • zout
  • extra olijfolie

Instructies
 

  • Snijd de tomaten, komkommer en ui fijn.
  • Snijd of hak de peterselie en munt fijn.
  • Voeg alles bij elkaar in een kom.
  • Pers het sap van een ½ citroen over de salade.
  • Voeg peper en zout naar smaak toe.
  • Voeg de olijfolie toe en blijf goed doorroeren tot alle smaken goed gemixt zijn.
  • Zet in de koelkast zodat de smaken goed kunnen intrekken.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord salade

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright 2023 | Danielle Westdijk