Een lekkere cake gevuld met appelschijfjes en kaneel.
Appel kaneelcake.
Ingrediënten
- 200 gram zachte roomboter
- 150 gram suiker
- 3 eieren
- 200 gram zelfrijzend bakmeel
- 2 appels
- 2 el kaneel
Instructies
- Verwarm de oven voor op 150 graden en vet een cakeblik in met wat boter of bakspray.
- Klop met de mixer de boter en suiker luchtig en romig.
- Voeg de eieren toe en mix tot een mooi beslag. Voeg de zelfrijzend bakmeel en 3 tl kaneel toe en mix dit goed door elkaar.
- Doe het beslag in de ingevette cakeblik.
- Was de appels en verwijder het klokhuis. Snijd de appel in dunne schijfjes. Leg de schijfjes appel dakpansgewijs op de cake en strooi 1 tl kaneel overheen.
- Bak de appel-kaneelcake in ongeveer 60 minuten af. De cake is klaar als je met een satéprikker er in prikt en dit schoon en droog uitkomt.
- Laat de cake afkoelen en haal hem uit de blik.
- Eetsmakelijk!
Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook
En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle