Appel-Kaneel cake.

Een lekkere cake gevuld met appelschijfjes en kaneel.

Appel kaneelcake.

Een lekkere cake gevuld met appelschijfjes en kaneel. 
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 10 minuten
Gang Dessert, Koek & Gebak
Porties 1 cake

Ingrediënten
  

  • 200 gram zachte roomboter
  • 150 gram suiker
  • 3 eieren
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 2 appels
  • 2 el kaneel

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 150 graden en vet een cakeblik in met wat boter of bakspray.
  • Klop met de mixer de boter en suiker luchtig en romig.
  • Voeg de eieren toe en mix tot een mooi beslag. Voeg de zelfrijzend bakmeel en 3 tl kaneel toe en mix dit goed door elkaar.
  • Doe het beslag in de ingevette cakeblik.
  • Was de appels en verwijder het klokhuis. Snijd de appel in dunne schijfjes. Leg de schijfjes appel dakpansgewijs op de cake en strooi 1 tl kaneel overheen.
  • Bak de appel-kaneelcake in ongeveer 60 minuten af. De cake is klaar als je met een satéprikker er in prikt en dit schoon en droog uitkomt. 
  • Laat de cake afkoelen en haal hem uit de blik.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord appelcake, appelkaneelcake, bakrecepten, cake, koek

Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook

En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright 2023 | Eten met Danielle