Griekse gehaktballetjes in tomatensaus.

Doe je ogen even dicht en waan je even op een heerlijk Grieks eilandje. Ik heb voor jullie een lekker & gezond Grieks gerecht met keftedes in tomatensaus en aubergine. 

Griekse gehaktballetjes in tomatensaus.

Doe je ogen even dicht en waan je even op een heerlijk Grieks eilandje. Ik heb voor jullie een lekker & gezond Grieks gerecht met keftedes in tomatensaus en aubergine. 
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 30 min
Totale tijd 40 min
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 500 gram half om half gehakt
  • 2 el fijngehakte peterselie
  • 3 el broodkruim
  • 2 el oregano
  • 2 el paprikapoeder
  • 3 el kofte gehaktkruiden (Van Beekum specerijen)
  • 1/2 el komijn
  • 2 el gedroogde munt
  • 1 ei
  • 2 el water
  • 2 sjalotten
  • 2 teentjes knoflook
  • bloem
  • 1 aubergine
  • snuf zout
  • olijfolie

voor de saus

  • 1 blik gepelde tomaten
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 sjalot
  • 2 teentjes knoflook

Instructies
 

  • Meng het gehakt met de peterselie, broodkruim, oregano, paprikapoeder, kofte gehaktkruiden, komijn, gedroogde munt, ei, water en snuf zout.
  • Maal de ui en knoflook fijn in een keukenmachine (of heel fijn snijden) en voeg dit toe aan het gehakt.
  • Kneed alles goed door en maak kleine balletjes ter grootte van een walnoot en haal door de bloem.
  • Verhit wat olijfolie in de koekenpan en bak de gehaktballetjes tot ze bruin zijn. Haal ze daarna uit de pan en zet opzij.
  • Maal 1 sjalot en 2 knoflookteentjes fijn. Snijd de aubergine in blokjes en bak dit samen voor 5 minuten in het bakvet van de gehaktballetjes.
  • Voeg de tomaten toe. Leg de ballen in de tomatensaus en laat dit voor 15 á 20 minuten stoven.
  • Heerlijk met een Griekse salade.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord grieks, griekse gehaktballetjes, keftedes

Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook

En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle

6 thoughts on “Griekse gehaktballetjes in tomatensaus.

  1. 5 sterren
    Gisteren gelijk gemaakt. Ik had alles in huis behalve gedroogde munt maar het was nog steeds erg lekker! opgeslagen.

  2. 5 sterren
    Helemaal geweldig dit! ingrediënten op mijn lijstje gezet en vanavond maken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright 2022 | Danielle Westdijk