Doe je ogen even dicht en waan je even op een heerlijk Grieks eilandje. Ik heb voor jullie een lekker & gezond Grieks gerecht met keftedes in tomatensaus en aubergine.


Griekse gehaktballetjes in tomatensaus.
Ingrediënten
- 500 gram half om half gehakt
- 2 el fijngehakte peterselie
- 3 el broodkruim
- 2 el oregano
- 2 el paprikapoeder
- 3 el kofte gehaktkruiden (Van Beekum specerijen)
- 1/2 el komijn
- 2 el gedroogde munt
- 1 ei
- 2 el water
- 2 sjalotten
- 2 teentjes knoflook
- bloem
- 1 aubergine
- snuf zout
- olijfolie
voor de saus
- 1 blik gepelde tomaten
- 1 blik tomatenblokjes
- 1 sjalot
- 2 teentjes knoflook
Instructies
- Meng het gehakt met de peterselie, broodkruim, oregano, paprikapoeder, kofte gehaktkruiden, komijn, gedroogde munt, ei, water en snuf zout.
- Maal de ui en knoflook fijn in een keukenmachine (of heel fijn snijden) en voeg dit toe aan het gehakt.
- Kneed alles goed door en maak kleine balletjes ter grootte van een walnoot en haal door de bloem.
- Verhit wat olijfolie in de koekenpan en bak de gehaktballetjes tot ze bruin zijn. Haal ze daarna uit de pan en zet opzij.
- Maal 1 sjalot en 2 knoflookteentjes fijn. Snijd de aubergine in blokjes en bak dit samen voor 5 minuten in het bakvet van de gehaktballetjes.
- Voeg de tomaten toe. Leg de ballen in de tomatensaus en laat dit voor 15 á 20 minuten stoven.
- Heerlijk met een Griekse salade.
- Eetsmakelijk!
Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook
En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle
Laat mij weten hoe je het vond?
Ja kan prima hoor! fijn om te horen.
Dat kan wel maar gebruik dan een extra lepel water zodat het smeuïg blijft. Anders blijven de balletjes droog
Kan ik hier ook gewoon rundergehakt of mager rundergehakt voor gebruiken?
Gisteren gelijk gemaakt. Ik had alles in huis behalve gedroogde munt maar het was nog steeds erg lekker! opgeslagen.
Helemaal geweldig dit! ingrediënten op mijn lijstje gezet en vanavond maken.