Rode Curry met kip, zoete aardappel & kikkererwten.

Probeer deze heerlijke rode curry met bimi, kip & zoete aardappel met naanbrood. Eenvoudig te maken en vol van smaak, dit gerecht zal zeker een favoriet worden aan je eettafel. ( Wil je een vegetarische curry? Laat dan de kip achterwege.)

Rode Curry met kip, zoete aardappel & kikkererwten.

Probeer deze heerlijke rode curry met bimi, kip & zoete aardappel met naanbrood. Eenvoudig te maken en vol van smaak, dit gerecht zal zeker een favoriet worden aan je eettafel.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 200 gram kippenblokjes
  • 150 gram bimi (of broccoli, als bimi niet beschikbaar is)
  • 1 grote zoete aardappel, geschild en in blokjes gesneden
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 200 ml kokosmelk
  • 200 ml tomatensaus
  • 100 gram kikkererwten
  • 1 zakje Thaise rode currypasta van Conimex
  • olijfolie
  • peper en zout
  • 2 naanbroden

Instructies
 

  • Verhit wat olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte ui toe en bak deze tot dit zacht en lichtbruin is. Voeg vervolgens de fijngehakte knoflook toe en bak dit een minuutje mee.
  • Voeg de rode currypasta toe en roer dit goed voor ongeveer 1 minuut.
  • Voeg de kippenblokjes toe aan de pan en bak ze tot ze goudbruin zijn.
  • Voeg de blokjes zoete aardappel toe samen met de kokosmelk en tomatensaus. Roer alles goed door elkaar en breng aan de kook.
  • Zodra de curry kookt, zet je het vuur lager en laat het sudderen tot de zoete aardappel zacht is, ongeveer 15 minuten.
  • Voeg de bimi toe aan de pan en laat het nog 5 minuten sudderen, of tot de bimi beetgaar is.
  • Voeg de kikkererwten toe en roer alles goed door elkaar. Laat het nog een paar minuten sudderen.
  • Breng de curry op smaak met peper en zout.
  • Serveer de rode curry met naanbrood.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord currygerecht, eenpansgerechten, gezonde recepten

Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook

En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Eten met Danielle | 2024 | KvK 80399908 | BTW NL003440855B16 | TEL 06 41 14 91 39