Ik vond een heerlijke recept op AH die ik zeker wilde proberen. Een lekker stamppot prei met smaakvolle kipfilet reepjes. Dit lust iedereen wel!
Prei stamppot met kipfilet, tomaat & mozzarella.
Ingrediënten
- 500 gram aardappelen
- 200 gram gesneden prei
- 1 zakje mozzarella (125 gram)
- 3 teentjes knoflook
- 125 gram cherry tomaten
- 300 gram kipfilet reepjes
- 1 el tomatenpuree
- 1 tl oregano
- 1 tl chili vlokken
- olijfolie
- zout
- peper
- scheutje kookvocht
Instructies
- Schil de aardappelen en snijd in stukjes. Kook de aardappelen met wat zout gaar.
- Verhit wat olijfolie in een hapjespan en fruit de prei op laag vuur 10 minuten. Wel af en toe roeren.
- Pers 3 knoflookteentjes uit en fruit met wat olijfolie in een koekenpan op laag vuur. Voeg na 3 minuten de tomatenpuree toe en bak dit voor 2 minuten mee.
- Voeg de chilivloeken en oregano en de kip toe. Bak de kip al roerend op laag vuur gaar.
- Snijd de cherry tomaten door de helft en voeg dit als de kip gaar is toe aan de pan.
- Giet de aardappelen ondertussen af. Bewaar wel een beetje kookvocht zodat je dit door de aardappelen kan stampen. Roer de prei door de aardappelpuree en voeg eventueel zout en peper naar smaak toe.
- Maak de mozzarella droog en snijd in kleine stukjes. Roer de mozzarella door de kip met tomaat en laat van het vuur af rustig smelten.
- Serveer de stamppot met de kip.
- Eetsmakelijk!
Recept van AH