Macaroni met smac.

Een lekker, simpel en een snel recept voor een lekker bordje macaroni. Dit gerecht doet mij aan vroeger denken. Bij jou ook?

Macaroni met smac.

Een lekker, simpel en een snel recept voor een lekker bordje macaroni. Dit gerecht doet mij aan vroeger denken. Bij jou ook?
4.50 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 15 min
20 min
Gang Hoofdgerecht, Pastagerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 300 gram macaroni
  • 300 gram rundergehakt
  • 1 blikje Smac
  • 1 rood paprika
  • 70 gram tomatenpuree
  • 2 uien
  • 1 pakje kruidenmix macaroni
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el sambal oelek
  • half zakje geraspte kaas
  • 150 ml water

Instructies
 

  • Snijd de ui in halve ringen, de paprika in kleine stukjes en pers de knoflook.
  • Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snijd de smac in kleine blokjes.
  • Rul het gehakt in een koekenpan. Als het gehakt gaar is voeg je de halve uienringen, paprika en geperste knoflook toe. Bak dit tot dat de ui glazig is.
  • Voeg de blokjes Smac toe en bak dit 8 minuten mee. Voeg de tomatenpuree, de kruidenmix en het water toe en breng op smaak met de sambal. Laat dit even 5 minuten sudderen en roer tot slot de gekookte macaroni door de saus. Heerlijk met geraspte kaas.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord macaroni, pasta, smec

Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook

En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle

3 thoughts on “Macaroni met smac.

  1. Alles is helaas duurder geworden.
    Dan heb je de na-maak smac maar die vinden wij niet lekker. Gehakt is helaas ook niet meer €2,50

    Voor de budgetproef lekker vlees weglaten

  2. 4 sterren
    Nou budget? Een blikje smac is tegenwoordig 3,65 euro. Gehakt 2,50 euro knoflook , sambal. Ik zeg zo’n 17 euro voor “ budget “ macaroni. Maar goed. Smaakt wel lekker

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright 2022 | Danielle Westdijk