Kippenblokjes in romige saus.

Ik heb voor jullie een heerlijk gerecht! Een lekker romige champignonsaus gevuld met stukjes kipfilet en champignons. Goed te combineren bij frietjes of bij een pasta of rijstgerecht.

Kippenblokjes in romige saus.

Ik heb voor jullie een heerlijk gerecht! Een lekker romige champignonsaus gevuld met stukjes kipfilet en champignons. Goed te combineren bij frietjes of bij een pasta of rijstgerecht.
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 20 min
Gang Bijgerecht, kip&gevogelte
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 350 gram kipfiletblokjes
  • 1 1/2 el knoflookpoeder
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 el gemberpoeder
  • 1 tl cayennepeper
  • 1 tl zout
  • 1 tl zwarte peper
  • olijfolie
  • snuf peterselie

Voor de saus:

  • 250 gram champignons
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 prei
  • 30 gram roomboter
  • 200 ml kookroom
  • 2 el sojasaus
  • 3 el ketjap manis

Instructies
 

  • Marineer de kipfilet met de knoflookzout, paprikapoeder, gemberpoeder, cayennepeper, zwarte peper en 3 el olijfolie.
  • Bak de kipfilet voor een paar minuten even snel aan en zet opzij.
  • Pel en snijd de ui fijn. Was de prei en snijd de prei in dunne reepjes. Snijd de champignons in vieren en pers de knoflook fijn. Verwarm de roomboter in een koekenpan en bak de ui glazig. Voeg de champignons, prei en knoflook toe en verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Bak dit op laag vuur al roerend even aan. Voeg de kip ook weer toe aan de koekenpan.
  • Roer de slagroom, crème fraîche, sojasaus en ketjap manis erbij.
  • Laat de saus 10 minuten zachtjes pruttelen tot de kip gaar is en de saus lekker dik. Garneer met wat peterselie.
  • Heerlijk met gebakken aardappeltjes, rijst of bij een pasta.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord Kip & Gevogelte, romige saus met kip

Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook

En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright 2022 | Danielle Westdijk