Ik heb voor jullie een heerlijk gerecht! Een lekker romige champignonsaus gevuld met stukjes kipfilet en champignons. Goed te combineren bij frietjes of bij een pasta of rijstgerecht.
Kippenblokjes in romige saus.
Ingrediënten
- 350 gram kipfilet blokjes
- 1 1/2 el knoflookzout
- 1 el paprikapoeder
- 1 el gemberpoeder
- 1 tl cayennepeper
- 1 tl zout
- 1 tl zwarte peper
- snuf peterselie
- olijfolie
Voor de saus:
- 250 gram champignons
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 prei
- 30 gram roomboter
- 200 ml kookroom
- 2 el sojasaus
- 3 el ketjap manis
- 1 groente bouillonblokje
Instructies
- Marineer de kipfilet met de knoflookzout, paprikapoeder, gemberpoeder, cayennepeper, zwarte peper en 3 el olijfolie.
- Bak de kipfilet voor een paar minuten even snel aan en zet opzij.
- Pel en snijd de ui fijn. Was de prei en snijd de prei in dunne reepjes. Snijd de champignons in vieren en pers de knoflook fijn. Verwarm de roomboter in een koekenpan en bak de ui glazig. Voeg de champignons, prei en knoflook toe en verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Bak dit op laag vuur al roerend even aan. Voeg de kip ook weer toe aan de koekenpan.
- Roer de kookroom, sojasaus en ketjap manis erbij.
- Laat de saus 10 minuten zachtjes pruttelen tot de kip gaar is en de saus lekker dik. Garneer met wat peterselie.
- Heerlijk met gebakken aardappeltjes, rijst of bij een pasta.
- Eetsmakelijk!
Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook
En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle
Oh dat is wel slecht van ons!
Mocht je geen bouillonblokje in huis hebben dan kan je eventueel zout en peper gebruiken. Voor slagroom eventueel kookroom!
Sta op het punt het recept te proberen. Maar in de ingrediënten lijst komt het bouillonblokje en de slagroom niet voor en de boodschappen al in huis. Moet het dus zonder deze doen. Ben benieuwd.