Witlof uit de oven met ham & kaas.

Zin in een snel, maar verrukkelijk bijgerecht? Probeer dan deze gegratineerde witlof met kaas en ham! Met een paar ingrediënten tover je een heerlijk gerecht op tafel. De romige kaas, sappige witlof en hartige ham vormen een perfecte combinatie die in no-time klaar is. Ideaal voor drukke avonden waarop je snel iets lekkers wilt eten zonder gedoe in de keuken.

Witlof uit de oven met ham & kaas.

Zin in een snel, maar verrukkelijk bijgerecht? Probeer dan deze gegratineerde witlof met kaas en ham! Met een paar ingrediënten tover je een heerlijk gerecht op tafel. De romige kaas, sappige witlof en hartige ham vormen een perfecte combinatie die in no-time klaar is. Ideaal voor drukke avonden waarop je snel iets lekkers wilt eten zonder gedoe in de keuken.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Bijgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 4 stronkjes witlof
  • 4 plakjes achterham
  • 125 gram geraspte, belegen kaas
  • 1 el roomboter
  • 1 el bloem
  • 200 ml melk
  • zout en peper naar smaak

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Verwijder de buitenste bladeren van de witlof.
  • Kook de witlofstronken in licht gezouten water gedurende 7 minuten. Laat ze ondersteboven goed uitlekken.
  • Nadat de witlof is uitgelekt en afgekoeld, snijd je het kontje eraf en voorzichtig de harde kern uit de witlof en zet opzij.
  • Maak nu de kaassaus.
  • Smelt de boter in een steelpan op middelhoog vuur.
  • Voeg de bloem toe aan de gesmolten boter en roer goed om een roux te vormen. Blijf roeren tot het mengsel lichtjes begint te borrelen en een lichte goudbruine kleur krijgt.
  • Giet geleidelijk de melk bij de roux, terwijl je continu blijft roeren om klontjes te voorkomen. Blijf roeren tot het mengsel dikker wordt en een gladde consistentie krijgt.
  • Voeg de geraspte kaas toe aan de saus en blijf roeren tot de kaas volledig gesmolten is en de saus glad en romig is. Dit duurt meestal maar een paar minuten.
  • Wikkel elk stronkje witlof in een plakje ham.
  • Plaats de witlofrolletjes naast elkaar in een ingevette ovenschaal.
  • Verdeel de kaassaus over de witlof.
  • Bak de witlof circa 25 minuten in de oven.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord bijgerecht, ovengerecht, witlofgerecht

Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook

En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Eten met Danielle | 2024 | KvK 80399908 | BTW NL003440855B16 | TEL 06 41 14 91 39