Onverwacht visite? Dan kan je deze heerlijke appelgebakjes van bladerdeeg maken.
Appelgebakjes.
Ingrediënten
- 1 ½ appel
- 6 plakjes bladerdeeg
- klein handje rozijnen
- klein handje gestampte amandelen
- 3 el suiker
- 1 el kaneel
- ei
- bakspray
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden en haal 6 bladerdeeg plakjes uit de vriezer om te ontdooien.
- Schil de appels en snijd in kleine blokjes.
- Stamp een paar amandelen tot stukjes en voeg dit samen met de blokjes appel en handje rozijnen in een kom. Roer de suiker en kaneel doorheen.
- Vet een cupcakevorm of muffinvorm in met bakspray of olijfolie. (ook de bovenkant) Leg een plakje bladerdeeg over de vorm en duw hem zachtjes naar binnen. De puntjes van het bladerdeeg hangt eroverheen. Prik met een vork gaatjes in de bodem.
- Vul ze met de appelmengsel, smeer de randjes in met losgeklopt eigeel en bestrooi nog eventueel met wat suiker en kaneel.
- Bak de appelgebakjes 20 minuten in de oven. Laat ze nog wat afkoelen.
- Eetsmakelijk!
Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook
En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle