Appelgebakjes.

Onverwacht visite? Dan kan je deze heerlijke appelgebakjes van bladerdeeg maken.

Appelgebakjes.

Onverwacht visite? Dan kan je deze heerlijke appelgebakjes van bladerdeeg maken. 
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Koek & Gebak
Porties 6 stuks

Ingrediënten
  

  • 1 ½ appel
  • 6 plakjes bladerdeeg
  • klein handje rozijnen
  • klein handje gestampte amandelen
  • 3 el suiker
  • 1 el kaneel
  • ei
  • bakspray

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en haal 6 bladerdeeg plakjes uit de vriezer om te ontdooien.
  • Schil de appels en snijd in kleine blokjes.
  • Stamp een paar amandelen tot stukjes en voeg dit samen met de blokjes appel en handje rozijnen in een kom. Roer de suiker en kaneel doorheen.
  • Vet een cupcakevorm of muffinvorm in met bakspray of olijfolie. (ook de bovenkant) Leg een plakje bladerdeeg over de vorm en duw hem zachtjes naar binnen. De puntjes van het bladerdeeg hangt eroverheen. Prik met een vork gaatjes in de bodem.
  • Vul ze met de appelmengsel, smeer de randjes in met losgeklopt eigeel en bestrooi nog eventueel met wat suiker en kaneel.
  • Bak de appelgebakjes 20 minuten in de oven. Laat ze nog wat afkoelen.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord appelflappen, appelgebak, appeltaartje

Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook

En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Eten met Danielle | 2024 | KvK 80399908 | BTW NL003440855B16 | TEL 06 41 14 91 39