De lekkerste appelbeignets maak je gewoon met bladerdeeg uit de oven. Heerlijk met Oud & Nieuw! Een makkelijk recept om te maken.



Appelbeignets van bladerdeeg
Ingrediënten
- 10 plakjes bladerdeeg
- 2 appels
- 1 ei
- suiker
- kaneel
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Ontdooi de plakjes bladerdeeg.
- Schil de appels en verwijder het klokhuis met een appelboor. Snijd de appel in plakken van 1,5 cm en haal de 5 grootste plakken eruit.
- Meng de suiker & kaneel in een kom en dep de plakjes appel hier goed doorheen zodat ze helemaal bedekt zijn met het suiker en kaneel mengsel.
- Steek met een groot glas ringen uit het bladerdeeg.
- Leg de plakken appel in het midden op een plakje bladerdeeg en leg hier een nieuw rond plakje bladerdeeg bovenop.
- Druk de randen aan met een vork en bestrijk de appelbeignets in met losgeklopt ei.
- Bestrooi nog wat met suiker & kaneel en bak ze in de oven voor 20 minuten.
- Eetsmakelijk!
Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook
En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle