Een simpele maar lekkere salade. Een heerlijke combinatie van frisse rode appel, knapperige walnoten, zoete dadels en romige geitenkaas. Rauwe koolrabi smaakt radijs/selderij-achtig. Gekookt, heeft het meer weg van een bloemkool maar dan iets pittiger. Bekijk al mijn salade recepten hier!
Koolrabi salade met geitenkaas, dadels en appel.
Ingrediënten
- 1 koolrabi
- ½ appel
- 4 pitloze dadels
- 2 el geitenkaas pearls
- 50 gram walnoten
- ½ citroen
- 2 tl peterselie
- 1 el mayonaise
- 1 el appelazijn
- peper
- zout
Instructies
- Schil de koolrabi en snijd in dunne reepjes. Was de appel en snijd deze in schijfjes.
- Pers 1/2 citroen uit en meng dit met samen met de koolrabi en appel. Dit gaat het verkleuren van de appel tegen.
- Ontpit de dadels en snijd in stukjes. Breek de walnoten in grove stukken en voeg de geitenkaaspearls toe. Meng dit alles met de koolrabi en appel.
- Maak een dressing van mayonaise, azijn, peper en zout en meng dit door de salade.
- Hak de peterselie fijn en garneer de salade.
- Eetsmakelijk!
Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook
En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle