Koolrabi salade met geitenkaas, dadels en appel.

Een simpele maar lekkere salade. Een heerlijke combinatie van frisse rode appel, knapperige walnoten, zoete dadels en romige geitenkaas. Rauwe koolrabi smaakt radijs/selderij-achtig. Gekookt, heeft het meer weg van een bloemkool maar dan iets pittiger. Bekijk al mijn salade recepten hier!

Koolrabi salade met geitenkaas, dadels en appel.

Een simpele maar lekkere salade. Een heerlijke combinatie van frisse rode appel, knapperige walnoten, zoete dadels en romige geitenkaas. Rauwe koolrabi smaakt radijs/selderij-achtig. Gekookt, heeft het meer weg van een bloemkool maar dan iets pittiger. Bekijk al mijn salade recepten hier!
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht, lunchgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 koolrabi
  • ½ appel
  • 4 pitloze dadels
  • 2 el geitenkaas pearls 
  • 50 gram walnoten
  • ½ citroen
  • 2 tl peterselie
  • 1 el mayonaise
  • 1 el appelazijn
  • peper
  • zout

Instructies
 

  • Schil de koolrabi en snijd in dunne reepjes. Was de appel en snijd deze in schijfjes. 
  • Pers 1/2 citroen uit en meng dit met samen met de koolrabi en appel. Dit gaat het verkleuren van de appel tegen.
  • Ontpit de dadels en snijd in stukjes. Breek de walnoten in grove stukken en voeg de geitenkaaspearls toe. Meng dit alles met de koolrabi en appel.
  • Maak een dressing van mayonaise, azijn, peper en zout en meng dit door de salade.
  • Hak de peterselie fijn en garneer de salade.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord carpacciosalade, gezonde salade recepten, koolrabi

Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook

En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright 2023 | Eten met Danielle